Antena Meniu Search
x

Unul dintre cei doi tineri răniţi pe pârtia de la Păltiniş, transportat la Târgu Mureş

Tânăra în vârstă de 21 ani, accidentată grav pe o pârtie din staţiunea Păltiniş, a ajuns, aseară, la spitalul din Târgu Mureş.

Vezi și

Un elicopter SMURD a transportat-o pe tânără acolo, iar medicii au băgat-o direct în sala de operaţii. 

Fata era inconştientă şi starea ei este, în continuare, destul de gravă.

Prietenul ei a rămas sub atenta supraveghere medicilor din Sibiu. El se află acum în afara oricărui pericol.

Medici din două judeţe au dus o luptă contracronometru pentru a salva viaţa tinerei de 21 de ani. Ajunsă în stare gravă la spitalul din Sibiu, ea a fost monitorizată îndeaproape până când un elicopter SMURD s-a putut ridica de la sol şi a transportat-o la Tîrgu Mureş.

Tânăra era inconştientă şi a fost băgată direct în sala de operaţii.

Totul s-a petrecut într-o fracţiune de secundă, după ce ea şi prietenul ei au ignorat avertismentele şi s-au aventurat pe o pârtie interzisă din Păltiniş. Fără control din cauza vitezei, sania lor a ieşit de pe pârtie şi s-a lovit puternic de un stâlp din metal.

Norocul lor a fost că nu erau singuri. Nişte prieteni care aşteptau coborârea au văzut ce s-a întâmplat şi au sunat la 112. Primii care au ajuns au fost salvamontiştii.

Tot ei i-au ajutat pe medicii de pe ambulanţă să coboare victimele de pe munte. Deşi nu a nins în cantităţi mari, stratul de gheaţă format în ultimele zile a făcut misiunea şi mai dificilă.

Pârtia pe care s-au aventurat cei doi fusese pregătită special pentru un concurs de sănii care a avut loc ieri. Nimeni în afara competiţiei nu avea voie, însă, să o folosească.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Unul dintre cei doi tineri răniţi pe pârtia de la Păltiniş, transportat la Târgu Mureş