Antena Meniu Search
x

UPDATE! Cod portocaliu de indundatii in Bihor si Arad

Vestul tarii e sub alerta de cod portocaliu. Topirea zapezilor si ploile torentiale anuntate de meteorologi ameninta sa inece trei judete. In Arad, Bihor si Salaj autoritatile sunt in alerta, dupa ce puhoaiele au inundat localitati intregi.

Vezi și

Crisul Negru si principalii sai afluenti sunt o bomba cu ceas. Fiecare picatura in plus poate duce la dezastru. Sus, la munte, temperaturile ridicate topesc zapezile, care umfla debitele raurilor. Satele din aval sunt tinte sigure.

E alerta in vestul tarii. Codul portocaliu de inundatii este in vigoare pana maine dimineata. Aradul si Bihorul sunt la confluenta viiturilor. Puhoaiele pot rade sate intregi de pe fata pamantului.

Judetul Arad a fost inecat deja de ploile torentiale. De dimineata, oamenii s-au trezit cu locuintele inundate. Oamenii sunt disperati. Puhoaiele le distrug casele si le este frica sa intre in propriile locuinte, care se poate prabusi in orice clipa.

Bihorul a fost si el maturat de ape. Dupa ploile de azi noapte si de azi dimineata, raurile si-au iesit din matca. Prin unele sate se putea circula doar cu tractorul.

Si daca in vest viiturile fac prapad, nordul tarii este tinut sub asediu de nameti. Unele sate din Botosani sunt si la aceasta ora izolate.

Adevarata amenintare vine tocmai din Austria, acolo unde temperaturile ridicate topesc deja zapada. Acest lucru va duce, cel mai probabil, la marirea debitului Dunarii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Cod portocaliu de indundatii in Bihor si Arad