Antena Meniu Search
x

UPDATE/ Cum se pregătesc localnicii din comuna Glodeanu de Paşte

În sărăcie sau în bogăţie, lumina Sfânta vine de la Ierusalim să vindece orice durere şi să ne spele de păcate. În comuna Glodeanu Siliştea din Buzău, acolo unde ani la rând copiii au crescut mai mult dezbrăcaţi decât îmbrăcaţi, mai mult flămânzi şi desculţi decât sătui, până când un preot a dus speranţa, în comunitate, pregătirile pentru noaptea de Înviere sunt în toi.

Vezi și

Chiar dacă greutăţile nu-i ocolesc uneori, copiii zâmbesc acum. În ultimii patru ani, de când părintele e în mijlocul lor au învăţat că miracolele se întâmplă atunci când crezi cu adevărat în ele.

În satul Cârligu Mare, din Glodeanu Siliştea mijeşte de ziuă. Chiar dacă afară bate vântul, copiii vin la biserică pentru a se împărtăşi cu Trupul şi Sângele Mântuitorului.

Casa Domnului este şi casa lor. Dovadă stau jucăriile aşezate la ferestre. E o casă în care şi-au găsit un părinte, în preotul satului care le alină durerile de mai bine de patru ani. Le dă hrană pentru trup şi pentru suflet. Şi le ştie cel mai bine greutăţile.

La prânz, când soarele urcă pe cer, copiii se mută în centrul din curtea bisericii, ridicat pentru ei, de un om cu suflet mare. Acolo unde primesc de ceva vreme o masă caldă. În timp ce femeile satului pregătesc cozonacii, copiii pictează ouăle pe care le vor ciocni, la noapte.

Sunt oameni care au venit special la Glodeanu, pentru a aduce printre copii, speranţă. Cu aceeaşi bucurie ne întâmpină şi Jeni, pe care am cunoscut-o în urmă cu trei ani. Mama ei a trecut printr-un grav accident de circulaţie şi a rămas singură cu trei copii de crescut. Şi cu un singur venit - alocaţia lor.

Acel altcineva din povestea lui Jeni este părintele Marian Tudor. Jeni ne povesteşte cum era de Paşte, înainte ca preotul să ajungă în parohie. Pentru Jeni cozonacii au acum. gust. Jeni crede în miracole. Se roagă pentru ele. Mai ales în pragul Învierii Domnului.

Jeni nu va lipsi de la Slujba de Înviere. S-a pregătit cu post şi spovedanie. Antena 1 va transmite la noapte, într-o ediţie specială a Observatorului imagini din biserica aflată în inima comunei Glodeanu Siliştea. Acolo unde copiii ţin mereu lumina, aprinsă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » UPDATE/ Cum se pregătesc localnicii din comuna Glodeanu de Paşte