Antena Meniu Search
x

UPDATE/ Micul Hercule, pus in lanturi de tata, a ajuns jucaria parintelui

Ancheta in cazul micilor culturisti bate pasul pe loc, pentru ca psihologul care trebuia sa evalueze copiii s-a temut sa faca un raport

Vezi și

A remarcat ca cei mici au probleme de vorbire si de crestere, insa nu a transmis asta mai departe, sefilor de la Protectia Copilului, de frica. Un tata obsedat de culturism. Despre cei mici, psihologii nu stiu prea multe. Unii, nici nu au vrut sa afle, desi era datoria lor sa stabileasca daca psihicul fragil al copiilor a fost afectat de antrenamentele istovitoare.

"Nu mi se pare un lucru greu sa stau de vorba cu doi copii, sa-i evaluez. Dar,ca sa ma leg la cap... Stiti cum sta problema. Chiar ma leg la cap, m-ati inteles?", spune psihologul. Asa s-a facut evaluarea psihologica a copiilor: cu o camera ascunsa, tatal a filmat vizita facuta la sectia de neuropsihiatrie infantila a Spitalul Judetean Slatina. Acolo, psihologul a examinat cazul, din punct de vedere al mediatizarii si a preferat sa nu se implice. Nu a facut nici raport si nici nu a atras atentia asupra problemelor sesizate la cei mici. "Sunt cam micuti, asta e problema. Pe limbaj, este un pic de problema si atata tot. Mai mult nu pot sa fac. Adica, mi-e frica. Va spun sincer". A fost singurul control psihologic al baietilor. Acum, tatal nu mai colaboreaza cu autoritatile. Intrebat de reporterii Observator de ce s-a temut sa ia cazul in serios, psihologul nu a gasit o explicatie.

In lipsa unui raport, de la specialist, sefii de la Protectia Copilului sunt cu mainile legate. Ancheta a fost ingreunata, iar acum doar Parchetul mai poate lua masuri pentru o evaluare psihologica ca la carte.

Luni dosarul penal va fi inregistrat la Parchet. Povestea celor doi frati a facut inconjurul lumii. Campioana europeana si mondiala la gimnastica, Corina Ungureanu, povesteste ca sportivi internationali sunt ingrijorati. "Este inuman, dupa parerea mea. Eu ii recomand sa inceteze, sa isi duca copilul la medic si sa rezolve problemele, daca se mai poate.Pericolul e mare, mai ales ca antrenorul e un amator in domeniu", a declarat Corina Ungureanu.

"Dupa parerea mea, o maturizare fortata prin supunerea corpului la stres inseamna si o durata de viata scazuta", a spus Cristi Margarit, nutritionist.

Problemele medicale se vad deja. Copii nu au mai crescut in inaltime, iar tulburarile hormonale nu sunt monitorizate de un specialist.

"Cheia in aceasta reala cursa de-a soarecele si pisica pare sa fie in spatele portilor Instituitului Parhon. Pe de o parte este tatal care spune ca medicii si-au format o parere in urma imaginilor pe care le-au vazut la televizor. Cadrele medicale se apara si spun ca doar rezultatele analizelor pot arata realitatea",a declarat Victor Lefter.

Insa, analize fidele pot fi facute doar dupa o perioada lunga de repaus fizic. Ceea ce tatal, acum, nu accepta. Pentru el, muschii inseamna forta, iar asta e totul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » UPDATE/ Micul Hercule, pus in lanturi de tata, a ajuns jucaria parintelui