Antena Meniu Search
x

Update / Greii din ”Dosarul Microsoft” încep să vorbească

Doi ani în cabinetul Boc l-au costat toată averea pe Gabriel Sandu. Fostul ministru arestat în dosarul Microsoft le-a mărturisit procurorilor DNA că îi ducea fostului premier, lună de lună în jur de trei sute de mii de euro

Vezi și

Doi ani în cabinetul Boc l-au costat toată averea pe Gabriel Sandu. Fostul ministru arestat în dosarul microsoft le-a mărturisit procurorilor DNA că îi ducea fostului premier, lună de lună în jur de trei sute de mii de euro

În total ar fi plătit aproape cinci milioane pentru partidul din care făcea parte şi pentru campania prezidenţială a lui Traian Băsescu din 2009. Şi Niro, omul de afaceri arestat în acelaşi dosar, le-a făcut dezvăluiri procurorilor. În schimbul acestor mărturii cei doi ar putea fi mutaţi astăzi în arest la domiciliu.

Fostul ministru Gabriel Sandu ar fi strâns banii de cotizaţii din licenţe Microsoft cu ajutorul primarului din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan şi al oamenilor de afaceri Nicolae Dumitru, Dorin Cocoş şi Dinu Pescariu. Banii s-ar fi împărţit între visteria Partidului Democrat Liberal şi fondurile pentru campania electorală din 2009, a preşedintelui Traian Băsescu, arată documentele procurorilor.

Cei patru arestaţi din dosarul Microsoft au ajuns ieri din nou în faţa magistraţilor.

Pentru că au colaborat cu procurorii DNA, fostul ministru Gabriel Sandu şi omul de afaceri Nicolae Dumitru ar putea ajunge de după gratii în arest la domiciliu.

Mai puţin cooperanţi, Gheorghe Ştefan şi Dorin Cocoş au contestat prelungirea mandatului de arest preventiv.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Update / Greii din ”Dosarul Microsoft” încep să vorbească