Antena Meniu Search
x

UPDATE. Peste 12.000 de oameni în Piaţa Universităţii, în a treia zi de proteste. Circulaţia în zonă a fost reluată

Manifestanţii s-au adunat, joi seară, începând cu ora 18.00, din nou în Piaţa Universităţii, în a treia zi de proteste

Vezi și

Manifestanţii din Piaţa Universităţii care s-au adunat, joi seară, începând cu ora 18.00, au blocat bulevardul Bălcescu, iar numărul acestora creşte, la ora transmiterii acestei ştiri în zonă fiind aproximativ 10.000 de persoane.

UPDATE 00.30 - Protestul de la Piaţa Universităţii s-a terminat. Manifestanții se îndreaptă spre casă.

UPDATE 00.00 - Protestul de la Piaţa Universităţii este aproape de final. La această oră, în zonă au rămas aproximativ 300 de persoane. Circulaţia rutieră a fost reluată.

UPDATE 23.15 - La această oră, în Piaţa Universităţii mai sunt aproximativ 5.000 de manifestanţi. Jandarmii încearcă să elibereze rondul şi să dea drumul la circulaţie.

La un moment dat, manifestanţii s-au aşezat în genunchi în semn de solidaritate cu victimele incendiului de la Colectiv.

UPDATE 22.50 - O ambulanţă a fost solicitată în Piaţa Universităţii, după ce unei persoane i s-a făcut rău. Potrivit unor surse, persoana a primit îngrijiri medicale la faţa locului, însă nu a fost transportată la spital.

UPDATE 22.19 - Listă deschisă pentru revendicările protestatarilor. Lider al mişcării de la Universitate: Nu vrem să divizăm mulţimea!

UPDATE 21.30 - Potrivit hotnews.ro, pe bulevardul Elisabeta încă circulă maşini, jandarmii roagă oamenii să stea pe trotuar, câţiva protestatari trec ilegal strada.

UPDATE 21.15 - Peste o mie de persoane s-au adunat la Cluj-Napoca, Sibiu, Timişoara şi Arad, continuând protestele "antisistem", dar şi în memoria victimelor de la Clubul Colectiv, iar participanţii la protestul de la Timişoara au formulat şi o listă de revendicări după căderea Guvernului Ponta.

La Bucureşti se scandează "Păcat, păcat, de sângele vărsat" şi "Alegeri curate, nu anticipate". Intre timp au aparut şi afişe cu citate din Biblie.

UPDATE 20.55 - Peste 10.000 de oameni sunt la această oră în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

UPDATE 20:45 - Aproximativ 3.000 de oameni protestează în Piaţa Universităţii

Manifestanţii, care blochează tot bulevardul, scandează "Nu daţi afara tinerii din ţară!", ”Hoţii” şi ”Plecaţi, plecaţi şi nu mai candidaţi!”, ”Corupţia ucide!”, ”Parlament penal, marş la tribunal!”.

UPDATE 20:30 - Oamenii au cântat Imnul naţional, agită steaguri şi suflă în vuvuzele.

UPDATE 20:10 -Spre deosebire de zilele precedente, când la manifestaţie au fost în majoritate tineri, acum tinerii sunt în număr mai mic, iar în piaţă sunt grupuri dispersate şi neomogene, reprezentanţi ai unor diverse asociaţii, precum revoluţionarul Dumitru Dincă. Manifestanţii au mesaje diverse, cerând de la căderea Parlamentului şi până la monarhie sau majorări salariale, însă tema centrală rămâne ”Colectiv”.

UPDATE 19:40 - Unul dintre grupurile de manifestanţi a venit cu un banner uriaş pe care scria ”Jos Iohannis”, scandând acest slogan pentru scurt timp. Printre protestatari se află şi reprezentanţi ai grupului Anonymous, cu celebrele măşti albe, care spun că susţin pacea mondială.

De asemenea, în mulţime sunt împărţite coli format A 4, în culorile roşu, galben şi albastru, pe care scrie ”Jos mafia politică, viitorul României, meritocraţia, profesionalism, moralitate, patriotism".

UPDATE 19:30 - Aproximativ 3.000 de oameni protestează în Piaţa Universităţii

UPDATE 19.13 - Peste 10.000 de oameni sunt la această oră în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Circulaţia în zonă este blocată. Indignare în piața după ce un bărbat a afișat o pancartă pe care scria ”Jos Iohannis”. Alți manifestanți îi susțineau mesajul.

UPDATE 18.50 -  Potrivit Mediafax, noi proteste au fost anunţate şi în alte oraşe: Cluj-Napoca, unde vor avea loc două mitinguri, de la ora 19.00, Constanţa, de la ora 18.30, Galaţi, începând cu ora 19.00, Iaşi, începând cu ora 19.00. La Ploieşti, sunt anunţate proteste începând cu ora 18.30, la Sibiu - de la ora 19.00, în timp ce la Timişoara, Piteşti şi Suceava oamenii se strâng începând cu ora 18.00.

UPDATE 18.40: Manifestanţii care au blocat bulevardul Bălcescu strigă ”Corupţia ucide!”, ”Parlament penal, marş la tribunal!”, iar unii dintre ai agită steaguri tricolore.

UPDATE 18.20: Bulevarul Bălcescu este blocat, numărul manifestanților crește.

UPDATE 18: 10: La ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Universităţii s-au adunat aproximativ 200 de persoane, atât în zona fântânii, cât şi vizavi, la Teatrul Naţional, circulaţia nefiind blocată. Numărul protestatarilor este în creştere.

ȘTIRE INIȚIALĂ:

Protestatarii au început să se adune, pentru a treia seară la rând, în centrul Capitalei, proteste fiind anunţate şi în alte oraşe ale ţării.

Noi proteste sunt anunţate să aibă loc, joi seară, în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară, pentru a treia zi la rând, după ce revolta din stradă, generată de tragedia din Clubul Colectiv, a dus la demisia Guvernului Victor Ponta, manifestanţii vrând acum schimbarea clasei politice

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » UPDATE. Peste 12.000 de oameni în Piaţa Universităţii, în a treia zi de proteste. Circulaţia în zonă a fost reluată