Antena Meniu Search
x

Urări de Sfântul Ion. Mesaje religioase, felicitări și SMS-uri pentru cei care își serbează onomastica

Pe 7 ianuarie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sf. Ion, sărbătoare considerată una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creştin ortodox.

de Redactia Observator

la 06.01.2023, 19:09

Peste două milioane de români – aproape 650.000 de femei şi peste 1,3 milioane de bărbaţi – poartă numele de Ion, Ioana sau derivate. Iată cui trebuie să spui „La mulți ani” de Sfântul Ion: Ioan, Ion, Ionuţ, Ioana, Ionela, Oana, Nelu, Ivan, Jana, Ionuţa, Nela, Onuţa, Ionelia, Jan. Iată ce mesaje puteți trimite. 

Dacă aveţi sărbătoriţi în cu prilejul acestei zile importante în calendarul ortodox, alăturat aveţi câteva sugestii de SMS-uri de Sfântul Ion.

Cele mai frumoase mesaje de Sf. Ion

1. E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristeţe, când tot ce a fost greu ţi se pare uşor. La Multi Ani, Ioane!

Pe acelaşi subiect

2. E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristețe, când tot ce a fost greu ți se pare ușor. Este ziua numelui tău! La Mulți Ani!

3. E ziua ta, Ion, un nume frumos și simplu, la fel de pur ca tine și la fel de gingaș. La mulți ani!

4. Felicitări dragul meu cu ocazia aceastei zile. Îți urez să fii mereu sănătos, energic și plin de bucurie. La mulți ani!

5. Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea și spiritul acestei zile să te însoțească pretutindeni. Îți doresc o zi de Sf. Ion cât mai frumoasă!

6. Fie ca Sfântul Ion să îţi călăuzească paşii spre fericire şi împliniri. La multi ani!

7. Îl sărbătorim pe Sfântul Ion și te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fi mereu așa, blând, bun și dragut cu toți cei din jurul tău. Ești un prieten de nadejde și un adevărat om. Iartă, iubește și trăiește frumos cu cei din jurul tău.

8. Îmi luminezi întreaga zi cu zâmbetul tău și îmi luminezi viața cu bunătatea și felul tău frumos de a fi. Aș vrea să îmi fi aproape mereu, cum ai fost și până acum și să mă bucur în fiecare zi de puritatea și căldura sufletului tău, rupt parcă din dragostea Sfântului Ioan.

9. Îmi luminezi întreaga zi cu zâmbetul tău și îmi luminezi viața cu bunatatea și felul tău frumos de a fi. Aș vrea să îmi fi aproape mereu, cum ai fost și până acum și să mă bucur în fiecare zi de puritatea și căldura sufletului tău, rupt parcă din dragostea Sfântului Ioan.

10. În această zi minunată, eu îți doresc să-ți trăiești viața așa încât să nu-ți pară rău de niciun pas făcut, de niciun zâmbet dăruit și să ai puterea să lași în urmă tot ceea ce te supără, pentru a putea fi fericit! Esti un suflet minunat și mă bucur că am avut șansa să te cunosc! Din toata inima îți urez LA MULTI ANI!

11. Îl sărbătorim pe Sfântul Ion și te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fi mereu așa, blând, bun și dragut cu toți cei din jurul tău. Ești un prieten de nădejde și un adevărat om. Iartă, iubește și trăiește frumos cu cei din jurul tău.

12. Îți doresc să ai parte de o zi de nume minunată și să știi că ești și vei fi mereu iubit/ă de toți prietenii tăi. Cu drag, …

13. Îți urez La mulți ani, pentru că porți acest nume și fie ca Sfântul Ion pe care îl reprezinți să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea dorită și liniștea interioară.

14. Îți urez să ai o zi a numelui la fel de luminoasă precum aripile unui fluture, la fel de fericită precum cântecul privighetoarei și la fel de frumoasă precum o gradină plină cu flori. Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sfântul Ion cât mai frumoasă!

15. Iți doresc ca de ziua numelui tău să ți se împlinească toate dorințele, să fii fericit, iubit, să ai parte numai de raze de soare în viața și îți urez un sincer La Mulți Ani!

16. Îți doresc să ai parte de o zi de nume minunată și să știi că ești și vei fi mereu iubit/ă de toți prietenii tăi. Cu drag, …

17. Îți multumesc că îmi luminezi viața cu prezența ta, în fiecare zi! La mulți ani, dragul meu Ion!

18. Îți urez La mulți ani, pentru că porți acest nume și fie ca Sfantul Ion să-și coboare ochii asupra ta și să îți dăruiască fericirea, dorița și linistea interioară!

19. Iubirea tăcută și nemarginită ce mi-o porți, încrederea și respectul față de tine, de mine, de noi, de relația noastră, mă fac zilnic să te iubesc tot mai mult. La Multi Ani iubita/iubitul mea/meu!

20. La mulți ani și mult noroc în această zi specială. Îți dorim să ți se îndeplinească toate dorințele! Sănătate și numai bucurii!

21. La mulți ani și Sfântul Ion să te călăuzească mereu!

22. La mulți ani, plini de fericire și de împliniri! Să te pupe norocul și să ai numai zâmbete și soare în calea ta!”

23. Mă bucur că exiști în viața mea și mă bucur că Sfântul Ion, al cărui numei îl porti, mi te-a dăruit pentru a mă bucura de prietenia ta sinceră și necondiționată.”

24. Ne gândim cu toții la tine și pentru ca astăzi este o zi specială îți urăm un sincer „La mulți ani”!

25. O prietenie sinceră înseamnă întotdeauna o legătură între oamenii cu aceleași principii, aceleași idealuri, aceleași bucurii, aceleași lacrimi. O prietenie sinceră este o binecuvantare pentru fiecare din noi, iar prietenia mea cu tine este o prietenie sinceră, ca un talisman aducător de noroc.

26. Pentru că astăzi este o zi specială pentru tine, mă alatur și eu celor ce-ți doresc din adâncul sufletului numai bine. La mulți ani!

27. Pentru că ești o persoană atât de bună, de drăguță și de loială, îmi doresc ca Sfântul Ioan, al cărei nume îl porți, să aiba grija de tine, să îți călăuzească toți pașii și să îți lumineze calea în viață.

28. Ziua numelui să-ți aducă fericirea mai aproape și să te călăuzească spre o viață împlinită!

Urări de Sf. Ion pentru prieteni

1. E 7 ianuarie şi nu este o iarnă prea grea, dar o să stau în casă Ioane şi o să beau în cinstea ta!  

2. Ţi-aş ura împlinirea tuturor dorinţelor, dar mi-e teamă că dacă se adevereşte, la anul nu o să mai am ce să-ţi doresc! La mulţi ani de Sfântul Ion!  

3. Un ocean de sănătate,  Un munte cu aur de la Roşia Montană,  Un camion cu bani Şi un sincer: La mulţi ani, Ioane!

 4. La mulţi ani dragă Ioane şi mult noroc în viaţa ta! Să ai atâta fericire câtă plictiseală au babele de pe strada ta!

 5. Să trăieşti 100 de ani şi încă o viaţă, La Mulţi Ani de ziua ta şi să petrecem şi să bem până dimineaţă!

 6. Un cer albastru fără nori,  În calea ta să fie,  Să ai în viaţă numai flori,  Noroc si bucurie!  Te pup pe pălărie!  

7. Draga Ion/Ioana, tu esti chiriaşul/chiriaşa inimii mele, mereu în urmă cu chiria, dar imposibil de evacuat! La Mulţi Ani!  

8. Hai noroc şi voie bună,  Să petrecem împreună,  C-astăzi este o zi mare Şi-i motiv de sărbătoare.  La mulţi ani!  

9. La mulţi ani şi îţi doresc ca în viaţă toate necazurile să le învingi, se aude prin vecini că vrei să te angajezi la pompieri pentru că bei de stângi! La mulţi ani, Ioane!  

10. O viaţă cât mai lungă şi frumoasă şi să n-ai soarta lu' Ceauşescu' deşi te cheamă Ion, ca pe Iliescu!

11. Sănătate, frumuseţe, vise, adevăr, încredere, iubire. De aceste lucruri să ai parte de ziua ta şi în zilele ce vor urma! La Mulţi Ani de Sfântul Ioan!

12. Fie ca darul iubirii, al fericirii, al împlinirii să fie ale tale începând de astăzi, de ziua ta! La mulţi ani, Ioana!

13. Fie ca aceasta zi de Sfântul Ioan să te duca pe culmi şi mai înalte de succes şi prosperitate. Să ai o zi frumoasa! La mulţi ani!

14. De ziua numelui tău, îţi doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate, de toate să ai parte! La mulţi ani, Ioane!

15. Un cer albastru fără nori, În calea ta să fie, Sa ai în viaţa numai flori, Noroc şi bucurie! La mulţi ani de Sfântul Ioan!

16. Înlătura tot ce e rău, lasă-l pe Sfântul Ioan să deschidă un capitol fericit din viaţa ta! La mulţi ani cu sănătate, Ioane!

17. Sa aveţi parte de un an minunat, de zile frumoase si fericire cât cuprinde. La mulţi ani tuturor Ionilor şi Ioanelor!

18. La mulţi ani de ziua numelui vostru! Numai bucurii, fericire şi zile îmbelşugate!

19. E o zi când sufletul învinge orice urmă de tristeţe, când tot ce a fost greu ţi se pare uşor. La Mulţi Ani!

20. E Sfântul Ion, au trecut sărbătorile şi am uitat de sarmale, La Multi Ani Ioana şi sper să se spargă conducta fericirii pe strada vieţii tale!

21. La mulţi ani, plini de fericire şi de împliniri! Să te pupe norocul şi să ai numai zâmbete şi soare în calea ta!

22. Mă bucur că exişti în viaţa mea şi mă bucur ca Sfântul Ion, al cărui nume îl porţi, mi te-a dăruit pentru a mă bucura de prietenia ta sincera şi necondiţionată.

23. Ne gândim cu toţii la tine şi pentru ca astăzi este o zi specială îţi uram un sincer „La mulţi ani”!

24. O prietenie sincera, înseamnă întotdeauna o legătura între oamenii cu aceleaşi principii, aceleaşi idealuri, aceleaşi bucurii, aceleaşi lacrimi. O prietenie sinceră este o binecuvântare pentru fiecare din noi, iar prietenia mea cu tine, este o prietenie sinceră, ca un talisman aducător de noroc.

25. Să-ţi dea Domnul sănătate, judecata înţeleaptă, viaţă lunga pământească, ce doreşti să se împlinească!

26. Sfântul căruia îi porţi numele să te ocrotească în fiecare zi. La mulţi ani cu împliniri şi momente frumoase în viitor!

Mesaje frumoase de Sf. Ion pentru familie

1. Este ziua ta, Ioana, un nume la fel de pur şi gingaş ca tine! La mulţi ani!

2. Felicitări, dragul meu Ioan, cu ocazia acestei zile. Îţi urez să fii mereu sănătos şi plin de voie bună. La mulţi ani!

3. Fie ca Sfântul Ioan să îţi călăuzească paşii spre fericire şi împliniri. La mulţi ani!

4. Cu ocazia zilei tale de nume, îţi doresc să ai parte de toata bunătatea vieţii, de fericire şi de împliniri.

5. Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sf. Ioan cât mai frumoasă!

6. Îl sărbătorim pe Sfântul Ioan şi te sărbătorim pe tine. Îmi doresc să fii mereu aşa, blând, bun şi drăguţ cu toţi cei din jurul tău. Eşti un prieten de nădejde şi un adevărat om. Iartă, iubeşte şi trăieşte frumos cu cei din jurul tău.

7. Un ocean de sănătate, Un munte de noroc, Un camion cu bani, Si un sincer: La mulţi ani, Ioane!

8. Azi, de ziua numelui, iţi urez şi eu să fii iubit(a) şi să ai parte de tot ce îţi doreşti. La mulţi ani!

9. ”Se spune că iubiții sunt ca luna, iar frații ca stelele. Eu am observat că cerul poate arată bine fără luna, dar niciodata fără stele, adică fără tine. La mulți ani, frățiorule/iubitule!”

Felicitări pentru Ion și Ioana

1. Sper ca fiecare zi să-ţi aducă ceva nou şi plăcut, iar aceasta zi a numelui sa fie la fel de special/specială ca tine. La multi ani!  

2. De ziua numelui tău, îti doresc tot binele din lume, noroc, fericire şi sănătate, dar mai ales să ţi se îndeplinească toate dorinţele pe care o sa ţi le pui. La multi ani, Ioana!  

3. La aniversarea ta îţi doresc ca sănătatea să fie tot timpul împreună cu tine, fericirea să te însoţească la fiecare pas, dragostea să-ţi fie în permanenţă la îndemână, iar norocul să te aştepte la fiecare colţ. La mulţi ani!

 4. Un ocean de sănătate, un munte de noroc, un camion cu bani şi un sincer: La mulţi ani!  

5. Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să te însoţească pretutindeni. Îţi doresc o zi de Sfântul Ion cât mai frumoasă!

 6. La mulţi ani, vă doresc, domnişoara Ioana!  

7. La mulţi ani, Ioane, să ai un an plin de reuşite şi pentru că eşti căsătorit, te rog, fereşte-te de ispite! 

8. De ziua ta îti urez 12 luni de sănătate, 52 de săptămâni de fericire, 365 de zile fără griji şi 8760 de ore de dragoste.  

9. Îl sărbătorim pe Sfântul Ion şi te sărbătorim pe tine. Sper ca mesajul meu călduros să ajungă deşi afară este un ger de crapă pietrele, îţi urez tot binele din lume şi tot ce a fost neplăcut să ştergem cu buretele.  

10. La mulţi ani cu bucurie, Casa, casă să vă fie, Oameni buni, de omenie, Să v-aducă veselie, Gânduri bune, cumpătate şi urări de sănătate Zile multe şi prospere, de la Dumnezeu putere, Să învingeţi relele ce vă-ncurcă vieţile!  

Nume sărbătorite de Sf. Ion

Ioan este un nume iudaic, acesta putând fi tradus prin „Dumnezeu s-a milostivit”. Aproape două milioane de români, majoritatea bărbaţi, îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Ioan Botezătorul, pe 7 ianuarie. Cele mai frecvente nume sunt Ion, Ioan sau Ioana, fie derivate ale acestora: Ionel, Nelu, Ionuţ, Ionela, Ionica, Onut, Ionela, Nela, Oana.

Numele Ion, Ioan sau Ioana au origine comună și sunt versiunea românească a unuia dintre cele mai folosite nume creștine. Originea numelui este ebraică și s-a format prin compunerea termenilor Jahve” în forma sa scurtă „Jo” şi „hanan” (a avea milă).

Semnificația numelui Ioan este „Jahve a avut milă”, „Dumnezeu este milos”. Numele este la origine o formulă de mulţumire faţă de o divinitate care a făcut posibilă naşterea unui copil, de aici semnificaţia „dar de la Dumnezeu”.

O altă versiune a semnificației numelui Ion este originea slavonă și înseamnă „Dumnezeu este bun”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Urări de Sfântul Ion. Mesaje religioase, felicitări și SMS-uri pentru cei care își serbează onomastica