Antena Meniu Search
x

UTIL! Cum să EVITAŢI pierderea copiilor pe plajă

A venit vara, aşa ca plajele devin neîncăpătoare, dar şi un adevărat pericol pentru copii. Aceştia se pot pierde foarte uşor de părinţi

A venit vara, aşa ca plajele devin neîncăpătoare, dar şi un adevărat pericol pentru copii. Aceştia se pot pierde foarte uşor de părinţi

În Spania, de exemplu, numărul cazurilor rezolvate doar de Crucea Roşie depăşeşte 2.500, scriu cei de la ABC.es. Aceştia prezintă şi câteva recomandări pentru evitarea unor asemenea incidente care pot traumatiza un copil sau afecta o vacanţă la malul mării.

Este indicat că micuţii să poarte o brăţară pe care să fie înscris numele lor şi un număr de telefon pentru contactarea cât mai urgentă a părinţilor. Brăţările trebuie să fie dintr-o singură bucată, pentru a nu fi pierdute, şi fabricate din materiale rezistente la apă.

Copiii ar fi bine să aibă legat de încheietura mâinii un mic balon colorat şi să fie îmbrăcaţi cu haine în culori vizibile, putând fi în acest fel mai uşor de identificat în aglomeraţia de pe plajă.

De asemenea, este OBLIGATORIU să se discute cu copilul şi să i se spună că, dacă se rătăceşte, trebuie să se adreseze unui agent de pază sau unui salvamar pentru a cere ajutor.

Cu cei mai mari se poate stabili un reper de întâlnire pentru cazul în care nu mai reuşesc să ajungă la locul în care se află părinţii sau însoţitorii lor. În plus, este bine să li se ceară celor mici să fie şi ei atenţi şi să nu se depărteze de adulţi.

Nu în ultimul rând, copii trebuie făcuţi să reţină, cu tact, fără a fi speriaţi, că nu au voie să se urce în maşină cu o persoană necunoscută sau să plece cu aceasta din spaţiul public.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » UTIL! Cum să EVITAŢI pierderea copiilor pe plajă