Antena Meniu Search
x

Video Vacanţa de Paşte şi 1 Mai la mare poate fi doar un vis. Incertitudinile îi fac pe hotelieri și pe proprietarii localurilor să caute singuri soluții

Vacanţa de Paşte şi 1 Mai la mare ar putea să nu existe în acest an. Creşte numărul de cazuri de coronavirus în Constanţa, iar scenariile se pot schimba de la o zi la alta. Aşa că hotelierii caută singuri soluţii, în condiţiile în care autorităţile nu par să-i ajute prea mult.

de Redactia Observator

la 05.03.2021, 21:09

Vezi și
  • Vacanța la mare de 1 Mai și de Paște ar putea fi doar un vis
  • În Constanța a crescut numărul cazurilor de coronavirus

Paştele combinat cu liberul de 1 mai ar putea fi compromis pentru cei care vor să petreacă la malul mării. Numărul de îmbolnăviri e în creştere, Constanţa e în scenariul galben, cu o rată de infectare de 2.97. Cel mai probabil, din acest weekend va intra în scenariul roşu. Aşa că toate cafenelele şi restaurantele se vor închide.

Aslan Egevit, președinte asociația RESTO: Saloanele de evenimente poate sunt în cea mai delicată situaţie. Au un an de nefuncţionare deja, sunt deja foarte mulţi care sunt în pragul falimentului.

Ion Cosma, proprietar restaurant: Nu poţi să vii la ora 12 noaptea și să zici ai închis de mâine! Că nu se poate! Noi nu vorbim aici de o funcţie sau un serviciu la stat. Vorbim de alimente, vorbim de grafice.

Pregătirile pentru noul sezon estival ar putea fi puse pe pauză

Situaţia e cu atât mai gravă cu cât proprietarii localurilor deja începuseră pregătirile pentru noul sezon. Acum riscă să tragă din nou obloanele.

Ricardo Tortora, proprietar restaurant grecesc: Nu putem să intrăm într-un război cu statul. Nu putem face decât să încercăm să schimbăm anumite aspecte, să avem condiţii să putem lucra. Este greu să aveţi afaceri în România? Să ştiţi că nu este chiar uşor.

Şi cum de la autorităţi nu vin soluţii, oamenii îşi caută singuri. Una din propuneri e ca la evenimentele private sau culturale, clienţii să poată veni cu un test pcr sau unul rapid.

Corina Martin, proprietar agenție de turism: Poate să existe o soluţie, inclusiv prin introducerea obligativităţii unui test covid.

În ciuda incertitudinilor, hotelierii au deja pachete speciale pentru perioada de Paște şi 1 Mai.

Elena Oprea, manager hotel: Pachetul pentru trei nopţi, respectiv patru zile cu mese incluse, mic dejun, prânz, cină este 780 de lei locul în cameră dublă, dar se poate beneficia și de o reducere pentru rezervare și plată până la 25 martie și anume 10 la sută reducere.

Cine nu vrea să piardă banii de concediu, în cazul în care se schimbă scenariul, poate face asigurare storno, poate alege varianta voucherelor de la hotelieri sau îşi poate reprograma vacanţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Vacanţa de Paşte şi 1 Mai la mare poate fi doar un vis. Incertitudinile îi fac pe hotelieri și pe proprietarii localurilor să caute singuri soluții