Antena Meniu Search
x

Vacanţă în sistem Big Brother! Informaţiile despre fiecare turist ar putea ajunge, la cerere, la serviciile secrete sau la alte instituţii ale statului

Ştim ce ai făcut vara aceasta! Ar putea fi noul slogan pentru cei care îşi fac vacanţa în România. Noua lege a turismului, aflată încă în dezbatere publică, prevede ca datele personale ale turiştilor să nu mai rămână doar în bazele de date ale hotelierilor. Infromaţiile ar urma să fie înregistrate într-un sistem gestionat de STS, iar de aici, pot ajunge, la cerere, la serviciile secrete sau la alte instituţii ale statului.

Vezi și

Ştim ce ai făcut vara aceasta! Ar putea fi noul slogan pentru cei care îşi fac vacanţa în România. Noua lege a turismului, aflată încă în dezbatere publică, prevede ca datele personale ale turiştilor să nu mai rămână doar în bazele de date ale hotelierilor. Informaţiile ar urma să fie înregistrate într-un sistem gestionat de STS, iar de aici, pot ajunge, la cerere, la serviciile secrete sau la alte instituţii ale statului.

Decizia ca datele celor care se cazează la diferite unităţi hoteliere din ţară să ajungă, prin STS, şi la instituţiile de urmărire cum ar fi SRI DGIPI sau SIE, îi nemulţumeşte pe reprezentanţii Asociaţiilor pentru Promovarea Turismului.

Ei spun că excesiva urmărire a datelor personale trebuie temperată.

Pe de altă parte recunosc că au nevoie de o statistică mult mai clară despre turiştii, români şi străini care se cazează la hotelurile şi pensiunile din România, dar şi câţi bani cheltuie - totul pentru a putea promova şi vinde mai bine vacanţele în ţara noastră.

La rândul său, Ministrul Turismului, Mircea Dobre, spune că acest sistem va reduce evaziunea fiscală, pentru că foarte multe unităţi de cazare nu înregistrează întrarile şi nu plătesc taxe către stat.

Când intră în vigoare această lege şi de când va şti statul unde ne petrecem vacanţele, aflaţi la Observatorul de 19.00. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Vacanţă în sistem Big Brother! Informaţiile despre fiecare turist ar putea ajunge, la cerere, la serviciile secrete sau la alte instituţii ale statului