Antena Meniu Search
x

Video Vacanţele pe mare, o alternativă pentru tot mai mulţi români. Grecia şi Croaţia rămân cele mai căutate destinaţii

Vacanţele pe mare au devenit în ultima vreme o alternativă mai ieftină şi mai sigură decât cele de pe uscat. Aşa că tot mai mulţi turişti se îndreaptă către variante de a-şi petrece concediul pe bărci sau iahturi. Ambarcaţiunile se pot închiria şi online, iar în topul preferinţelor sunt Grecia şi Croaţia.

de Lorena Rădulescu

la 20.02.2021, 22:57

Ambarcaţiunile se pot închiria şi online, iar în topul preferinţelor sunt Grecia şi Croaţia
Vacanţele pe mare, o alternativă pentru tot mai mulţi români - iStock by Getty Images
  • Vacanţele pe mare, o alternativă de concediu pentru tot mai mulţi români
  • Sezonul de navigaţie începe, de obicei, în luna aprilie

Vacanţele pe mare au devenit o alternativă mai ieftină şi mai sigură decât o călătorie pe uscat pentru tot mai mulţi turişti români

Claudia Tocilă, PR manager agenţie de turism: Avem din ce în ce mai multe căutări. Ele s-au triplat în lunile ianuarie și februarie. Posibilitatea de a rezervă online dă turiștilor și mai multă flexibilitate. Își pot alege numărul de zile pe care vor să le petreacă pe barcă.

Alex Olteanu, skipper: În 2020 eu am simțit o scădere de 30%. În 2021 persepectivă este că o să fim sufocați. Din cauza amânărilor de anul trecut și din cauza dorinței oamenilor să iasă să meargă în vacanță. 

O alternativă bună pentru vacanţele în familie

Oamenii caută în special variante de vacanţe pe care să le petreacă împreună cu familia sau doar cu prietenii apropiaţi. 

Claudia Tocilă, PR manager agenţie de turism: O astfel de vacanță este considerată una mai sigură pentru că este ferită de aglomerație. În general rămâi pe barcă cu grupul cu care ai plecat.

Sezonul de navigaţie începe, de obicei, în luna aprilie şi se întinde până spre jumătatea lunii octombrie. 

Ciprian Enea, consultant in turism: În momentul în care ai o ambarcațiune la dispoziție ai și foarte multe avantaje, comparativ cu un turist care își petrece vacanța într-un hotel. Vorbim practic de cazare, de posibilitatea să-ți prepari singur masa, de posibilitatea de a te deplasa dintr-un loc în altul pe cont propriu.

Cele mai căutate destinaţii pentru acest an rămân Grecia şi Croaţia, iar cu un test COVID-19 negativ putem ajunge pe orice insulă dorim. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Vacanţele pe mare, o alternativă pentru tot mai mulţi români. Grecia şi Croaţia rămân cele mai căutate destinaţii