Antena Meniu Search
x

Vacanțele la schi, sub semnul restricțiilor

Sezonul de schi a fost scurtat de pandemie, în luna martie. Şi fireşte, iubitorii spoturilor de iarnă abia așteaptă să se întoarcă pe pârtii. La munte ninge, aşa că nu mai avem de aşteptat foarte mult. Călătoriile la munte nu vor mai fi însă ca în anii trecuţi. Chiar şi distracţia de pe pârtii vine cu reguli stricte. Şi nu doar la noi, ci în toată Europa.

de Redactia Observator

la 20.10.2020, 17:32

Vezi și

Zăpada a închis peste noapte cea mai înaltă şosea din România între Rânca şi Obârşia Lotrului.

La peste 2.000 de metri înălţime, priveliştea este una de iarnă autentică. Zăpada căzută zilele trecute a făcut ca Transalpina să fie închisă mai devreme decât se estimase iniţial. Asta spre supărarea cabanierilor, care se aşteptau ca drumul să mai rămână deschis măcar câteva zile.

Transalpina rămâne închisă până în primăvara anului viitor.

Iarna a venit şi în Masivul Postăvarul. În weekend a nins şi chiar dacă zăpada încă nu rezistă, imaginile sunt ca o avampremieră pentru sezonul ce vine.

La aproape 1.800 de metri altitudine în vârful Postăvarul zăpadă mai este doar pe brazi şi pe unele indicatoare turistice. Însă peisajul e parcă desprins din poveste.

După prima zăpadă şi administratorii pârtiilor se pregătesc pentru primirea turiştilor.

Dorin Drăgoi, șef Serviciu Administrare Pârtii: Avem instalate balizele şi plasele de protecţie care se montează înainte de a cădea prima zăpadă suntem în faza de probe a instalaţiilor de produs zăpadă artificială, proba fizică o vom face undeva la sfârşitul acestei săptămâni.

Cea mai importantă problemă în pandemie rămâne însă transportul turiştilor în vârf de munte.

Dorin Drăgoi, șef Serviciu Administrare Pârtii: Asociaţia transportatorilor pe cablu lucrează în acest moment la un regulament pe care să încerce să-l prezinte guvernanţilor.

Asfel s-ar putea evita cozile şi aglomeraţia de la telecabine. Cât despre prima coborâre pe schiuri sau placă, administratorii speră ca temperaturile scăzute să grăbească deschiderea sezonului din acest an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Vacanțele la schi, sub semnul restricțiilor