Antena Meniu Search
x

Video Vaccinarea le-a dat avânt celor cu poftă de vacanță. Cele mai căutate stațiuni de pe litoral

Apetitul pentru vacanţe este în creştere odată cu procesul de vaccinare. Aceasta ar putea fi singura veste bună în tot haosul reprogramărilor pentru imunizare. Cifrele agenţiilor de turism arată că oamenii se simt mai în siguranţă.

de Redactia Observator

la 02.02.2021, 10:11

Vezi și
  • Pe măsură ce campania de vaccinare avansează, turiștii prind tot mai mult curaj să-și rezerve sejururi la mare
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Numărul sejururilor rezervate luna trecută s-a dublat faţă de luna noiembrie, când potenţialii turişti erau mult mai temători. Industria ospitalităţii mai are mult până să îşi revină la normal, însă. În comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, însă, rezervările au scăzut cu 30%.

Cele mai des întâlnite întrebări primite de agențiile de turism sunt legate de asigurarea COVID. Cei care o plătesc pot primi banii inapoi dacă se îmbolnăvesc.

Angajat hotel: Doriţi un hotel apropiat, ştiţi zona? În regulă, nu ştiţi exact perioada. Se face o plată online, dacă vreţi cu asigurare puteţi reveni cu o lună înainte.

Campania de vaccinare pare că le-a dat avânt şi un dram de încredere celor care au poftă de vacanţă.

Ştefan Necula, manager agenţie turism: În ianuarie 2020 avem un număr mare de turişti care au făcut rezervare. 14.000 de turişti. Faţă de noiembrie 2020 s-a dublat numărul. Credem că acest fapt se datorează campaniei de vaccinare. Turiştii au deprins încredere.

Mamaia, Eforie, Venus şi Neptun sunt staţiunile cele mai căutate de turiştii care îşi doresc o vacanţă la mare, pe litoralul românesc.

Cristiana Belu, manager complex: Odată cu începerea vaccinării am observat o creştere foarte mare de cereri pentru vara 2021.

Cea mai des întâlnită întrebare e dacă vom introduce obligativitatea vaccinului.

Pentru vara aceasta, răspunsul este nu, pentru vara aceasta nu vor fi obligaţi să se vaccineze dacă vin în vacanţă.

Hotelierii se aşteaptă ca anul acesta turiştii români să aleagă staţiunile din ţară.

Cristiana Belu, manager complex: Multe ţări europene au anunţat că va trebui să fie vaccinaţi pentru a trece graniţa, cumva i-a speriat pe turiştii români. Cel puţin pentru acest an cred că vor prefera în continuare litoralul românesc pentru a scăpa de această condiţie a vaccinului.

Chiar şi aşa, o comparaţie cu aceeași perioadă a anului trecut arată cât de mult suferă turismul în pandemie.

Elena Oprea, manager hotel: Este o scădere a procentului de rezervări pentru vara 2021, dar este normal.

Reporter: Cu cât a scăzut?

Elena Oprea: Aproximativ 30%.

Portiţa oferită de vaccin ar putea fi una salvatoare atât pentru hotelierii care în 2020 au stat cu camerele goale, cât şi pentru turiştii ce îşi doresc o vacanţă ca în anii trecuţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Vaccinarea le-a dat avânt celor cu poftă de vacanță. Cele mai căutate stațiuni de pe litoral