Video Val de despărțiri în pandemie. ”M-a anunțat pe WhatsApp că vrea să divorțeze, fără motiv, fără nimic”
Începutul de an aduce cozi la casele de avocatură. E perioada cu cele mai multe divorţuri şi despărţiri, spun juriştii şi psihologii. Una dintre principalele cauze o reprezintă pandemia care i-a făcut pe soţi să-şi dea seama că nu se potrivesc sau să descopere infidelităţi.
Nicu: ”M-a anuntat pe WhatsApp că ea vrea să divorțeze. Fără niciun motiv, fără nimic. Să zicem că sărbătorile au fost împreună. Pe 5 ianuarie, cum a fost prima zi de muncă, să se ducă să depună hârtiile de divorț. N-a avut ce face în perioada de sărbători”.
Sunt mărturisirile lui Nicu, un bărbat aflat acum în plin proces de divorţ, după 13 ani de căsnicie. Motivul pentru care soţia l-a părăsit nu-l cunoaşte încă. Însă spune că pandemia i-a afectat relaţia de cuplu.
Nicu: ”Să trăiască guvernanții nostri care ne conduc. Au născut niște drame imense. Au născut niște drame pe care ei nu și le asumă”.
Motivele pentru care cuplurile ajung la divorț
- Cine păstrează câinele şi pisica în caz de divorţ? Judecătorii spanioli le vor decide soarta precum în cazul...
- Copil de 7 ani, omorât de propriul tată, în Italia, în noaptea de Revelion. Părinţii erau divorţaţi, iar...
- Un copil de 4 ani a fost grav rănit într-o explozie a unei butelii, provocată chiar de tată. Bărbatul a vrut să...
Începutul de an vine cu un număr crescut de divorţuri. Explicaţia?
Adrian Cuculis, avocat: ”Mulți dintre ei s-au trezit în pandemie că au început să-și cunoască dispozitivele electronice mai bine si s-au descoperit foarte multe cazuri de infidelitate”.
Silviu Faier, avocat: ”Motivele sunt diverse. Dar cel mai uzitat motiv este nepotrivirea de caracter, neînțelegerile care apar după o anumita perioadă de timp”.
Jeni Chiriac, psiholog: ”Oamenii se simt, în conditiile lucratului de acasă, că nu mai au acel spațiu pentru ei înșiși. Și dacă preexistau neînțelegeri, tensiunile s-au accentuat, au crescut. Și ciocnirile îi duc pe cei doi parteneri de cuplu pe un drum pe care îl simt ca fără de întoarcere”.
Ce presupune procedura de divorț
Există două moduri în care se poate divorţa.
Silviu Faier, avocat: ”E o procedură în fața notarului public și o procedură judiciara care se desfășoară în fața judecătoriei de la ultimul domiciliu al soților”.
Costul pentru un divorţ pe cale amiabilă pleacă de la 2.000 de lei, în timp ce despărţirea făcută într-o sală de judecată poate ajunge la mii de euro. Divorțurile apar cel mai frecvent în rândul bărbaților cu vârste cuprinse 40 şi 44 de ani, iar în cazul femeilor, între 30 şi 40 de ani, arată datele INS.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰