Antena Meniu Search
x

Valea Regilor din inima Ardealului, un loc de o frumuseţe sălbatică

Pentru cei care vor să schimbe peisajul şi caută o alternativă la eterna Valea Prahovei, există, în România, un loc de o frumuseţe sălbatică. Pe Valea Gurghiului, construcţiile conservate cu grijă de-a lungul timpului dau valoare trecutului nostru.

de Redactia Observator

la 15.08.2019, 22:03

Vezi și

Pentru cei care vor să schimbe peisajul şi caută o alternativă la eterna Valea Prahovei, există, în România, un loc de o frumuseţe sălbatică. Pe Valea Gurghiului, construcţiile conservate cu grijă de-a lungul timpului dau valoare trecutului nostru. Aici se respiră parfumul nobil al vremurilor sub domnia celor cu sânge albastru, dar şi cel mai pur aer din ţară. Până şi Regele Ferdinand s-a îndrăgostit de spectaculoasele ţinuturi ale Văii Gurghiului încât a ridicat aici un domeniu regal de vânătoare.

Păduri cât vezi cu ochii, sate tradiţionale străjuite de munţi şi cascade repezi şi reci. Toate te întâmpină de cum intri în Valea Gurghiului sau. Valea Regilor. Numele nu e întâmplător. Chiar regele Ferdinand a construit aici, în 1925, un cochet castel de vânătoare, la Lăpuşna. Locul, devenit apoi destinaţia preferată de vântătoare a lui Ceauşescu, este astăzi accesibil oricui.

De o frumuseţe aparte şi încărcată de istorie este şi bisericuţa din lemn de stejar de la Lăpuşna. Clădirea păstrează şi astăzi amprenta secolului 18.

La nici 20 de kilometri distanţă, turiştii sunt invitaţi la o plimbare în Parcul Dendrologic. Vechi de aproape 300 de ani, unul dintre cel mai bine păstrate parcuri istorice ale Transilvaniei ascunde peste 350 de specii rare, inclusiv arbori exotici.

Cum tot mai mulţi turişti au început să descopere frumuseţea sălbatică a naturii de pe Valea Gurghiului, pensiunile s-au înmulţit ca ciupercile după ploaie.

O noapte de cazare pe Valea Gurghiului costă între 75 şi 200 de lei - ceea ce o face o alternativă mult mai ieftină la Valea Prahovei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Valea Regilor din inima Ardealului, un loc de o frumuseţe sălbatică