Antena Meniu Search
x

A falsificat peste 160 de adeverinţe pentru credite bancare

Fals în acte dat de gol de amantă! Plângerea depusă de femeie, în urmă cu câţiva ani, a dus la reţinerea fostului şef al jandarmeriei Alba, dar şi a unui căpitan

Vezi și

Amândoi sunt acuzaţi că ar fi falsificat peste 160 de adeverinţe pentru credite bancare.

Plângerea fostei amante reclama sechestrare, ameninţare şi şantaj împotriva celui care i-ar fi fost iubit.

Ea nu spus nicio clipă de vreun fals în acte, dar în timpul verificărilor, anchetatorii au descoperit că Valentin Liviu Rusu, căpitan la Jandarmeria Alba Iulia, a folosit o adeverinţă falsificată ca să obţină un credit de 60.000 de euro.

Cercetările s-au extins şi astfel s-a descoperit că mai mulţi jandarmi de la Inspectoratul Alba ar fi folosit adeverinţe de salariu falsificate ca să-şi cumpere case, maşini sau terenuri.

În timpul anchetelor, s-a descoperit, de asemenea, că salariile false ajungeau până la 4.000 de lei şi totuşi, după obţinerea împrumuturilor, mulţi dintre jandarmi nu au mai putut să-şi plătească ratele.

Reţeaua ar fi început să funcţioneze în 2007, iar printre cei care au beneficiat de astfel de împrumuturi se numără şi fiul fostului inspector şef al Jandarmeriei Alba, Herţa Ioan Onac.

Atât Colonelul Ioan Herţa Onac, cât şi căpitanul Liviu Valentin Rusu au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Militar din Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » A falsificat peste 160 de adeverinţe pentru credite bancare