Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Reuşită medicală de excepţie în cazul vânătorului împuşcat în gură de colegul său

Medicii de la Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din Timișoara au reuşit o operaţie de excepţie în cazul vânătorului împuşcat în gură de colegul său, incident în urma căruia bărbatul a suferit o desfigurare aproape completă, însă a rămas în viaţă.

de Cristian Ionescu

la 11.12.2019 , 21:12

Un vânător desfigurat la vânătoare a fost operat Medicii i-au reconstruit faţa vânătorului împuşcat în gură de colegul său - Foto Profi Media - Imagine cu caracter ilustrativ

Medicii de la Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din Timișoara au reuşit o operaţie de excepţie în cazul vânătorului împuşcat în gură de colegul său, incident în urma căruia bărbatul a suferit o desfigurare aproape completă, însă a rămas în viaţă.

El ar fi fost rănit din greşeală de colegul său vânător, după ce alicele trase de acesta au ricoşat şi l-au lovit direct în gură, distrugându-i partea inferioară a craniului în porporţie de 80%.

Medicii i-au reconstruit craniul şi faţa vânătorului împuşcat în gură de colegul său

Articolul continuă după reclamă

Intervenție extrem de dificilă la Clinica de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială din Timișoara, unde echipa medicală condusă de doctorul Talpoș Șerban, medic primar Chirurgie Oro-Maxilo-Facială, alături de dr. Ioan Petrache – Chirurgie Toracică, dr. Robert Avrămuț, dr. Alexandra Barbu – Chirurgie Maxilo-Facială, anestezist, dr. Carina Mierlut – Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara a realizat o reconstrucţie reuşită a craniului şi feţei unui vânător rănit groaznic la o partidă de vânătoare, informează caon.ro

"Operația a decurs bine, a fost extrem de dificilă, cazul fiind un traumatism cranio-maxilo-facial sever, prin împușcare. A fost un efort colectiv, împreună și cu echipa de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Clinic Municipal Timișoara. Operația a durat în jur de patru ore, însă atât lupta pacientului cât și a noastră nu s-a încheiat. Va mai necesita și alte reconstrucții după stabilizarea locală și generală, întrucât cazul este considerat grav în continuare”, a declarat doctorul Talpoș Șerban.

Reamintim că un bărbat, care participa la o vânătoare în zona cabanei Smida, pe raza comunei Ramna, a avut un accident care l-a distrus pe viaţă, colegul său împuşcându-l, practic, în gură.

Toată partea de jos a feţei bărbatului a fost complet distrusă. Nas, maxilar, cavitate bucală au fost distruse de focul tras de celălalt vânător. Ajuns în stare critică la spital, dar în viaţă, faţa bărbatului a fost reconstruită de medici, care şi-au dat toată silinţa pentru a-i reda bărbatului aspectul omenesc.

Cristian Ionescu Like
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri sociale » Reuşită medicală de excepţie în cazul vânătorului împuşcat în gură de colegul său