Antena Meniu Search
x

Vântul şi ninsoarea au făcut multe victime în ţară

Iarna a început să-şi arate colţii albi reci. În mai multe judeţe din ţară, vântul a suflat cu putere şi a făcut şi victime.

Vezi și

În nordul ţării vântul a bătut cel mai tare, pe vârful Toaca din Masivul Ceahlău viteza a depăşit 120 km/h, iar în Suceava o bătrână şi vecinul ei au fost striviţi de un arbore, pe care încercau să îl taie. Vântul şi-a schimbat direcţia şi dat copacul peste cap.

În restul ţării au căzut ninsori puternice, de cod galben. Viscolul a împotmolit într-un şanţ un utilaj de deszăpezire, în Pasul Tihuţa.

Ajutat de câţiva colegi, şoferul utilajului încearcă să-l pună din nou pe roţi. L-a scăpat de sub control în timp ce curăţa drumul. Vântul puternic a viscolit zăpada şi a adunat-o pe carosabil. Luaţi prin surprindere, şoferii au fost la un pas de accident.

Problemele drumarilor, dar şi ale şoferilor au început de la primii fulgi, căzuţi imediat după ce a intrat în vigoare codul galben de viscol şi ninsori. Pericolele au fost aproape iminente, iar unii şoferi s-au oprit pe muchia prăpastiei. La propriu.

Un şofer din Cluj a scăpat maşina de sub control şi s-a înfipt într-un autobuz parcat. Patru oameni au fost răniţi.

Este doar începutul. 20 de judeţe rămân sub cod galben de viscol. Vântul va depăşi o sută de kilometri pe oră. Va fi încă o noapte albă în România!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Vântul şi ninsoarea au făcut multe victime în ţară