Antena Meniu Search
x

Vânzătorii de petarde riscă până la trei ani de închisoare

Câteva minute de distracţie ilegală v-ar putea lăsa fără banii de cadouri pentru Sărbători! Asta dacă poliţiştii vă surprind în timp ce aruncaţi petarde sau aprindeţi baterii de artificii. Deşi se vând aproape la orice colţ de stradă, acestea nu pot fi folosite decât de specialişti.

Vezi și

Câteva minute de distracţie ilegală v-ar putea lăsa fără banii de cadouri pentru Sărbători! Asta dacă poliţiştii vă surprind în timp ce aruncaţi petarde sau aprindeţi baterii de artificii. Deşi se vând aproape la orice colţ de stradă, acestea nu pot fi folosite decât de specialişti. Pirotehnicienii SIAS au făcut un experiment pentru a arăta că bombele nu trebuie să ajungă pe mâna copiilor.

Un spectacol pe cer nu este doar periculos, ci şi ilegal, dacă bateriile de artificii sunt detonate de o persoană neautorizată. Specialiştii spun că, folosite la întâmplare, rachetele îi pot răni pe cei din jur.

Legea este însă permisivă. Petardele au fost autorizate pentru a fi folosite de vânători şi fermieri ca să sperie animalele sălbatice. Asta scrie şi pe cutiile cu bombe. Un motiv perfect pentru comercianţii de petarde, ca să le vândă la vedere.

În ultimele zile, poliţiştii au confiscat peste o tonă şi jumătate de petarde doar în Capitală. În total, la nivel naţional, cantitatea depăşeşte cinci tone. Cei care vând petarde pot face între 1 şi 3 ani de închisoare sau pot plăti o amendă. Astfel, puţine dintre dosare ajung să fie trimise în judecată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri sociale » Vânzătorii de petarde riscă până la trei ani de închisoare