Antena Meniu Search
x

Românii aşteaptă cu nerăbdare să ajungă pe litoralul românesc

Orice ar fi si oricum am simti, românii nu renunţă la vacanţe. Călătoriile în afara ţării sunt sub semnul întrebării vara aceasta, aşa că, cei mai mulţi dintre noi, vrem ca măcar în ţară să ne bucuram de concediu, pe plajă.

de Redactia Observator

la 13.05.2020, 14:05

Vezi și
  • Românii nu renunţă la vacanţe.
  • Rezervările nu au fost anulate.

Reprezentanţii agenţiilor de turism spun că vacanţele peste hotare au fost reprogramate, iar românii aşteaptă cu nerăbdare să ajungă pe litoralul românesc. Asta in timp ce hotelierii aşteaptă şi ei măsuri clare din partea guvernanţilor.

Vestea bună este că rezervările făcute înainte de starea de urgenţă nu au fost anulate. Ba chiar li se adaugă altele.

Aurelian Marin, manager agenţie de turism: Înainte de pandemie, rezervările au fost făcute pe toată perioada vacanţei din 12 iunie până în 10 septembrie. Majoritatea rezervărilor sunt pentru iulie şi august şi în continuare, rezevervările care vin astăzi sunt pentru iulie şi august. 71% din ei îşi doresc şi anul acesta să vină la mare şi ar veni în condiţiile în care nu ar mai fi restricţii şi ar şti la ce să se aştepte. Pot să reafirm că majoritatea turiştilor din România, pentru acest sezon de vară propun să îşi facă vacanţele în România în general şi, în special, la noi pe litoral.

Românii nu renunţă la vacanţe dar sunt reticenţi în alegerea unui loc de cazare. Sunt sceptici în privinţa hotelurilor, spun tur operatorii.

Alexandra Lăzărescu, manager agenţie de turism: Nu renunţă absolut nimeni la vacanţe. Toţi doresc să plece în vacanţe, n-am avut nici măcar unul care să renunţe. Întâlnim tot mai des turişti categoria turiştilor care doresc unităţi de cazare în sistem self service. Vile pentru întreaga familie sau apartamente în regim hotelier. Doresc să meargă şi la hoteluri, în staţiuni de pe litoral, dar dacă vorbim de zone care nu sunt în aer liber într-adevăr, se orientează către vile.

George Guci, manager hotel: Măsuri efective din partea guvernanţilor nu avem. Oricare ar fi ele, până la urmă trebuie să le aplicăm. Problema este că, ar trebui, în cel mai scurt timp ca aceste recomandări să ne fie transmise în mod oficial, ca să ştim ce avem de făcut. Important este să le putem răspunde oamenilor care insistă să afle ce se întâmplă cu rezeveările lor deja făcute sau pe care urmează să le facă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Românii aşteaptă cu nerăbdare să ajungă pe litoralul românesc