Antena Meniu Search
x

Verificarea unui arestat la domiciliu

Doi dintre primii arestaţi la domiciliu au fost găsiţi. acasă. Deocamdată. Suspecţii au fost vizitaţi deja de poliţisti. Ofiţerii trebuie să se bazeze pe buna credinţă a celor pe care-i au în grijă.

Vezi și

 Cuvântul de onoare al unui arestat la domiciliu cântăreşte acum mult. Potrivit noului cod de procedură penală arestaţii pot pleca de la acasă, în caz de urgenţă. Ce este o urgenţă, nu se ştie.

În aceste situaţii arestatul trebuie să anunţe judecătorul după ce a plecat de acasă, iar magistratul trebuie să-l creadă, pe cuvânt.

Cioc, cioc, poliţia! Aşa decurge verificarea unui arestat la domiciliu. În cazul de faţă, suspectul nu se sinchiseşte să răspundă din prima. Doar a avut o noapte lungă, prima după ieşirea din arest.

Sirena poliţiei nu dă roade. Aşa că ofiţerul pune mâna pe telefon şi-l sună pe suspect. De abia apoi, arestatul iese agale din casă, îmbrăcat în pantaloni scurţi şi îi primeşte pe poliţişti înăuntru. 20 de minute mai târziu, vizita se încheie.

Arestatul se jură că va sta la el acasă şi nu va crea probleme. Cuvântul dat, cântăreşte mult, în ecuaţia noului cod de procedură penală.

Pentru că. pe cuvântul lui de arestat, suspectul poate chiar să plece de acasă, în caz de urgenţă. În ce constă urgenţa, nimeni nu ştie. Nu scrie la lege. Până atunci, poliţiştii suflă şi-n iaurt. Un alt arestat, care a schimbat celula, cu patul de acasă a fost deja vizitat de trei ori, de poliţişti în numai 12 ore.

Bărbatul a ajuns aseară acasă. Bucuroşi nevoie mare, apropiaţii lui nu s-au dumirit ce înseamnă să-ţi transformi casa în închisoare.

Fiul mamei Omida a fost la un pas să ajungă şi el, în împărăţia Vitrinei, soţia sa. Numai că procurorul a făcut contestaţie. Nici avocatul Daniel Trandafirescu, fiul adjunctului poliţiei din Prahova nu a avut mai mult noroc. Deşi magistraţii au decis că poate sta în arest, la el în vilă, decizia a fost contestată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Verificarea unui arestat la domiciliu