Antena Meniu Search
x

Video Veronica Soare, cunoscută şi ca fata cu caleidoscoape, refuză să îi lase pe oameni să uite magia acestui obiect

Ne reîntoarcem în timp şi privim prin caleidoscop. Caleidoscopul este un aparat optic cu oglinzi în interior. Reporterul Observator, Antonia Gasparovici, a fost acasă la fata cu caleidoscoape, cum i se spune. Veronica Soare este cea care a refuzat să lase oamenii să uite de frumuseţea acestui obiect, aşa că a început să le facă ea însăşi. Să vedem aşadar cum se fabrică un caleidoscop.

Antonia Gasparovici
de Antonia Gasparovici

la 19.11.2020, 14:40

Vezi și
  • Caleidoscopul este un aparat optic ce are mai multe oglinzi în interiorul său
  • Acesta a apărut prima dată în urmă cu 203 ani
  • Cele mai importante ştiri ale zilei sunt la Observator 19

Veronica Soare, fata cu caleidoscoape: Mai întâi vom lipi capătul caleidoscopului prin care vom privi. Este un lipici care funcţionează pe orice material, fără acid. Trecem la pasul următor. Caleidoscoapele au apărut acum 203 ani, când un fizician, Sir David Brooster, fizician scoţian, a pus laolaltă trei bucăţi de oglindă în formă de prismă şi a văzut un efect, pe care el l-a numit efect de caleidoscop. Cuvântul înseamnă a privi formele frumoase, de unde şi expresia a privi viaţa prin caleidoscop, adică a vedea partea frumoasă a vieţii. Eu am construit prisma, dar aşa se face ea. O rulăm cu scoci, în jurul oglinzilor.

Practic, acum se întâmplă magia. Pentru că fiecare culoare şi formă a mărgelelor spune o poveste despre cel sau cea care le-a ales.

Veronica Soare, fata cu caleidoscoape: Am pus prisma în interior, avem deja efectul de caleidoscop. Ce vom face acum este să punem un cerc care separă oglinzile de mărgelele noastre. Lumina vine din sensul opus. Lumina este unul dintre actorii principali. Nu există lumină în beznă. Acum alegem ce mărgele vrem să punem. Tuburile vin de la producători foarte mari, noi le ducem la cineva care ni le taie pe dimensiunea de care avem nevoie, după care îl îmbrăcăm în printul pe care l-am ales. Pun şi trei bucăţi de sticlă spartă pentru că dau o geometrie incredibilă. O să îl închid cu aceeaşi grijă ca mai devreme, pun capătul prin care va intra lumina. Şi ăsta e un punct foarte important. Dacă greşesc acum, trebuie să o iau de la capăt. Când am început să le construiesc, am fost surprinsă de cât de uşor se construieşte magia. E ca în viaţă. Totul e de fapt, foarte simplu.

Primul caleidoscop a fost primit cadou de ziua ei, la 6 ani, din partea părinţilor. 

Veronica Soare, fata cu caleidoscoape: Orice om, orice întâmplare, orice situaţie este un caleidoscop. Noi decidem dacă privim unde e haos sau privim prin caleidoscop.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Veronica Soare, cunoscută şi ca fata cu caleidoscoape, refuză să îi lase pe oameni să uite magia acestui obiect