Antena Meniu Search
x

A dispărut şi ultima veveriţă care era ţinută captivă în parcul din Bistriţa

Saga veveriţelor din Bistriţa a ajuns la episodul dispariţiei. Ovidiu, singurul exemplar care mai era în casa din parcul municipal, parcă s-a evaporat.

Vezi și

Saga veveriţelor din Bistriţa a ajuns la episodul dispariţiei. Ovidiu, singurul exemplar care mai era în casa din parcul municipal, parcă s-a evaporat. În urma lui, a rămas o plasă de protecţie ruptă, semn că a fost ajutat să evadeze. Poliţia este acum în alertă şi caută autorii unei operaţiuni ciudate. 

O întrebare stă astăzi pe buzele oamenilor din Bistriţa. Ce s-a întâmplat cu Ovidiu? Era singura veveriţă care a supravieţuit în voliera special amenjată de Primărie în parcul din centrul oraşului. 

Alerta a venit dimineaţa devreme. Primul vizitator din parc, o femeie, a văzut imediat că plasa de protecţie a fost ruptă. În timp ce unii au început căutările, alţii se bucură că a reuşit să fugă. Pentru că, spun ei, Ovidiu nu ar fi trebuit ţinut captiv.  

Saga veveriţelor a început în urmă cu un an şi jumătate. Atunci, şase exemplare au fost aduse în parc. Însă, au dispărut rând pe rând. 

Doar pentru casa veveriţelor, municipalitatea a cheltuit din bugetul local 5.000 de euro. S-au adăugat şi alte cheltuili. Salariul îngrijitorului personal al animalelor. Pentru 225 de lei pe lună, bona veveriţelor s-a asigurat că acestora nu le lipseşte nimic. Nici măcar dispozitivul pentru tocirea... incisivilor. 

Îngrijitorul a fost angajat după ce Garda de Mediu a ameninţat cu o amendă de peste 10.000 de euro, pentru că nu sunt respectate drepturile veveriţelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » A dispărut şi ultima veveriţă care era ţinută captivă în parcul din Bistriţa