Antena Meniu Search
x

Emoţia actorilor pe scena de teatru, ascunsă în spatele măştilor de protecţie

Cu siguranţă, mulţi dintre noi ne plângem zilnic cât de dificil este să urci scările, de exemplu, cu masca pe faţă sau pur şi simplu realizăm că şi comunicarea e altfel când ai masca pe faţă.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 16.07.2020, 15:07

Vezi și
  • Actorii pregătesc piesele care se vor juca vara aceasta.
  • Piesele vor fi jucate în aer liber.

Acum, imaginaţi-vă cum e să cânţi sau să ţipi pe o scenă de spectacol cu masca pe faţă. Extrem de dificil, chiar imposibil să transmiţi multe dintre emoţiile unei piese de teatru, ne spun actorii care au reluat repetiţiile în condiţiile impuse de starea de alertă.

Cu măşti care le acoperă... emoţiile, actorii pregătesc piesele care se vor juca vara aceasta, în aer liber, aşa cum cere legea. 

Şerban Puiu, regizor: Actorul nu se exprima numai prin ce auzi, actorul are si o expresie faciala, are.. cum sa.. la teatru nu vii sa auzi un text, ca asa facem teatru radiofonic, eu trebuie sa ii vad fata actorului..

Andreas Petrescu, actor: Stam cu masca si suportam cat putem ca sa ducem la capat repetitiile, iar pe scena vom juca in aer liber, unde nu exista probleme, ca asa ni s-a spus, ca putem juca in aer liber, doar ca spectatorii pot sta in cartiere diferite si cu masti pe fata.

Dincolo de glume, pandemia le-a răpit actorilor şi siguranţa financiară. C\t despre varianta reprezentaţiilor mutate în online...

Anca Sigartău, actriţă: Nu cred in teatru online, nu cred ca este teatru.. Este ca si cand ti-as da sa mananci o prajitura si hai, mananc-o online. Ori o mancam impreuna si avem doua lingurite, ori nu o mai mancam deloc. 

Alexandra Velniciuc, actriţă: E pacat sa ne epuizam resursele in forma asta de comunicare cu publicul..

Andreas Petrescu, actor: Teatrul online nu are sentiment, teatrul online nu are acelasi aer. Eu cand eram copil, voiam sa stau in primul rand la teatru, ma rugam de mama sa ma lase in primul rand, de ce? Voiam sa le simt parfumul actorilor, sa le aud pasii pe scena..

A trecut mai bine de 4 luni de cand reflectoarele din salile de teatru au fost stinse. Pentru a aduce o piesa la viata este nevoie de munca unei intregi armate de oameni ..

Pe scena, 3, 4 sau poate chiar 10 actori isi jucau cu pasiune rolurile. Dar in spatele cortinei sunt avem si regizori, scenografi.. Toti asteapta un singur lucru, teatrul romanesc sa aiba din nou, salile pline. 

Şi dacă până la spectacole săli mai avem puţin de aşteptat, ntre timp parcurile devin locuri ideale pentru comedii. Poate avioanele nu vă stârnesc râsul, dar viaţa amoroasă a unui pilot burlac, sigur o să vă amuze copios.

Anca Sigartau, actrita:  Pe 26 iulie, va asteptam in parcul Cismigiu, sa vedeti comedia pe care cu siguranta foarte multi au mai vazut-o, dar sigur ca o vad de a nu stiu cata oara, comedia boeing boeing. O comedie de mare succes.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Emoţia actorilor pe scena de teatru, ascunsă în spatele măştilor de protecţie