Video

Videochat-ul, industria ”binecuvântată” de pandemie

De Alex Prunean.
Publicat: 29.01.2021, 20:43.
Actualizat: 29.01.2021, 20:43

Tot românul se pricepe la fotbal, politică şi videochat. Ţara noastră se bate cu statele din America Latină pentru supremaţia mondială. Iar afacerile de sute de milioane de euro au prosperat din cauza restricțiilor determinate de pandemie.

Sergiu face videochat din luna noiembrie. A lucrat patru ani într-un magazin de haine din Londra, dar pandemia şi Brexitul l-au forţat să se întoarcă acasă.

"Sergiu”, model: ”Nu m-am gândit niciodată că o să fac așa ceva și sunt foarte recunoscător că am ajuns să fac așa ceva. Că e un job care te provoacă zi de zi să te depășești pe tine și să descoperi lucruri noi despre tine.”

Era plin de prejudecăţi, dar după doar câteva ore şi-a dat seama că multe dintre ideile sale erau greşite.

"Sergiu”, model: ”Vorbesc cu categorii diferite de oameni, întâlnesc foarte multe scări sociale si tipologii de oameni, oameni care au intrat prima data pe platforma, care sunt deja acolo, nivele de experiență diferite, ne întâlnim undeva la mijloc să facem bine.”

Investiție amortizată în câteva luni

Ana este şefa lui Sergiu. A lucrat şapte ani în domeniu, suficient pentru a-şi deschide propriul studio. Şi-a amortizat investiţia în câteva luni, de trei ori mai repede decât se aştepta.

Ana, reprezentant studio: ”Până acum, toată lumea putea să interacționeze face to face, s-a mutat totul în online și a înflorit cum nu ne așteptam, suntem mai mult decât încântați”.

Spune că succesul stă în detalii. Aşa că fiecare model are în spate 3 oameni care au grijă de toate amănuntele.

Elisei, administrator platforma: ”Îi ajustez balansul de lumina albă, contrastul, luminozitatea, intensitatea culorii, trebuie să verific dacă focusul… focalizarea e pe faţa lui. Cumva veniturile sunt direct proporţionale cu cât suport primeşte cât suport tehnic şi în chat-ul privat îl ajutăm îl indrumăm să obţină cât mai mult venit”.

Estimările vorbesc de peste 100.000 de români implicaţi în afacerea de videochat. În total, această industrie ar genera doar în România venituri de peste 500 de milioane de euro.

Un model obţine în medie 3000 de euro pe lună, bani pe care îi împarte cu studioul.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.