Antena Meniu Search
x

Vijelia a lovit pe neaşteptate pe Valea Prahovei. Bucăți mari de grindină au făcut prăpăd (Video)

În ziua marelui exod spre distracţie, o rupere de nori a paralizat circulaţia pe Valea Prahovei. În câteva minute, apa şi aluviunile au acoperit străzile.

Vezi și

În ziua marelui exod spre distracţie, o rupere de nori a paralizat circulaţia pe Valea Prahovei. În câteva minute, apa şi aluviunile au acoperit străzile. A fost alertă de cod galben de furtuni şi fenomene extreme.

La Comarnic, vijelia a lovit pe neaşteptate. Au căzut bucăţi de gheaţă uriaşe. În câteva minute, grindina a distrus culturi întregi. 

Romica Jurca, meteorolog: "Fenomenele au fost violente. A fost grindină cu diametrul de patru milimetri, vântul a avut intensificări de scurtă durată."

Oamenii s-au baricadat în case ori în maşini. 

În tot judeţul Prahova, ploile au venit ca o viitură şi au acoperit străzile. Pe DN1, s-au format cozi kilometrice pe ambele sensuri. Şoferii abia au putut înainte pe drumul spre minivacanţa de 1 Mai. De pe dealuri, apa a adus aluviuni şi pietre.

A fost alertă de cod galben timp de aproape o oră. Cu fenomene extreme specifice verii, spun meteorologii.

Furtuni şi averse vor fi şi în prima zi de minivacanţă, în special în Oltenia şi Muntenia. Specialiştii spun că pe măsură ce temperaturile cresc, astfel de fenomene vor fi tot mai dese. Şi ne aşteaptă o vară călduroasă.

În luna mai, temperaturile vor trece de 30 de grade, iar de plouat, va ploua în vest, centru şi nord. În iunie sunt posibile episoade de caniculă şi secetă la finalul lunii. Iar în iulie, va fi la fel de cald. Cu maxime care vor depăşi 35 de grade celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Vijelia a lovit pe neaşteptate pe Valea Prahovei. Bucăți mari de grindină au făcut prăpăd (Video)