Antena Meniu Search
x

Video Visul de a avea o casă lângă București a devenit și mai scump: Prețurile terenurilor s-au dublat

Pandemia a convins mulţi bucureşteni să se mute în localităţile din jurul Capitalei, lucru care se vede şi în preţurile terenurilor. Dacă în urmă cu câţiva ani, metrul pătrat se vindea sub 20 de euro, astăzi, cu aceiaşi bani, aproape că nu mai găseşti ceva conectat la utilităţi. echipa Observator a facut un experiment. 

Greta Neagu
de Greta Neagu

la 09.06.2022, 19:44

Vezi și

Un tur al localităţilor de lângă Bucureşti arată că preţurile terenurilor sunt aproape la acelaşi nivel cu cele de la periferia oraşului.

Prețuri duble la terenurile de lângă București

Greta Neagu, reporter Observator: Suntem la 15 minute de Capitală şi la doi paşi de Autostrada 3. Într-o zonă care a devenit magnet pentru bucureşteni. Aici, înainte de pandemie, un metru pătrat de teren se vindea cu 20 de euro. Acum valoarea sa a ajuns la peste 40 de euro.

Să ai un teren lângă Capitală, pe care să ridică o casă cât de mică, e visul oricărui proprietar care vrea să scape de agitaţia din oraş.

Pe acelaşi subiect

Vânzător: Împreună cu vărul meu mai avem la Baloteşti, dacă e interesantă zona pentru dumneavoastră. E un lot mai mic, de 500 de metri utili care costă 45 de euro pe metrul pătrat. Astea sunt nişte preţuri minime, pentru că am vrut să vindem terenul. Am vecini care cer şi 70, 80 de euro pe metru.

Răzvan Stroescu, analist în imobiliare: Într-o zonă asfaltată, cu toate utilităţile la poartă, la teren, preţurile variază, în funcţie de locaţie, între 40 şi.unele depăşesc chiar şi 100 de euro pe metrul pătrat.

Autorităţile locale ne confirmă interesul tot mai mare al bucureştenilor pentru localităţile învecinate.

Cristian Avram, viceprimar Balotești: Cred că ne apropiem undeva de 20 de mii de locuitori. Oficial, 10 mii şi puţin. Deci mulţi se mută aici, dar au buletine de Bucureşti. 90 la sută tineri.

Înainte de pandemie, preţurile terenurilor şi caselor erau mai mici, lucru care s-a schimbat însă rapid când a crescut cererea.

Sergiu Borta, agend imobiliar: Da, erau mai ieftine. Şi iarăşi vorbim de şocuri care s-au produs în piaţă, cum a fost pandemia. Cumva pandemia a scos lumea.din oraş, d-aia au şi crescut preţurile foarte tare în afara Bucureştiului.

Nu e totul însă lapte şi miere pentru cei care s-au mutat.

Răzvan Stroescu, analist în imobiliare:  Achiziţia celei de-a doua maşini, găsirea unei alte unităţi şcolare pentru copii. Costul de aducere a utilităţilor la teren care, în multe situaţii, depăşeşte valoarea de achiziţie a terenului. Sistemul bancar nu finanţează cu uşurinţă construcţia unei case.

De aceea, decizia trebuie să fie cântărită foarte bine. Şi în Capitală, preţurile terenurilor aproape s-au dublat în 2021. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Visul de a avea o casă lângă București a devenit și mai scump: Prețurile terenurilor s-au dublat