Antena Meniu Search
x

Video Visul lui Darius, un copil de 14 ani care s-a luptat cu cancerul, costă 18.000 de euro. Mamă: "Se poate întâmpla, Doamne ferește, să sară de acolo. Os să mai punem la loc nu mai există"

18.000 de euro. Atât costă o viață normală pentru Darius, un adolescent de 14 ani din Pitești. În urmă cu 5 ani, medicii au descoperit că un cancer îi măcina rapid oasele piciorului. A avut nevoie de o proteză care însă, între timp, i-a rămas mică. Deși părinții au muncit toată viață, statul i-a abandonat: trebuie să facă singuri rost de bani pentru ca fiul lor să aibă şanse la o viaţă normală.

de Redactia Observator

la 18.09.2021, 20:39

Vezi și

Darius: Aici eram la școală – la școala de la spital. Aici primisem kendama de la CRBL și îmi plăcea destul de mult să mă joc cu ea. Putem spune că 70% din întâmplarea asta a fost tristă, dar 30% a fost frumoasă.  

Cu optimism. Aşa privește Darius, la doar 14 ani, o poveste care ar doborî mulți oameni mari. De 5 ani trăiește un calvar, care a început cu o simplă durere la piciorul stâng. 

Darius: Când făceam exerciții fizice, de exemplu la ora de sport, aveam dureri, nu mai puteam să fac exercițiile, nu mai puteam să fac genuflexiuni și i-am spus mamei.  

Inițial, părinții au crezut că va trece, băiatul era în creştere. Dar durerile au devenit insuportabile, iar deasupra genunchiului a apărut o umflătură. Așa că l-au dus pe Darius la medic. 

Pe acelaşi subiect

Un vis de 18.000 de euro

Liliana, mama lui Darius: Nimeni nu se gândește la un copil de 9 ani să îi facă un RMN de oase... nimeni. Chiar de ziua mea, pe 17 februarie, a venit biopsia. Osteosarcom osteogenic convențional. 

Altfel spus, o formă de cancer îi măcina încet femurul lui Darius. Mai întâi, a fost nevoit să treacă prin curele de chimioterapie. 

Liliana, mama lui Darius: Foarte grele. De neimaginat. Îi curgea sânge din nas, îi scădeau analizele la 0 aproape, i-a făcut transfuzie de sânge, i-a băgat plasmă.

După citostatice, medicii i-au tăiat partea de os afectată și i-au pus o proteză specială, care i-a costat pe părinți peste 22.000 de euro. Disperați, au strâns banii cât de repede au putut, cum au putut. Era singura cale prin care puteau să îi salveze piciorul. Timp de 5 ani, proteza l-a ajutat pe Darius să viseze la o viață normală. 

Darius: Aș vrea să mă fac avocat deoarece mi se pare o meserie interesantă și chiar mi-ar plăcea.

Doar că, până la o viaţă normală, are nevoie disperată de o nouă operație. Proteza i-a rămas mică. 

Liliana, mama lui Darius: Osul s-a îngroșat și coada protezei a rămas subțirică și osul, oricât ar fi de gros, prinde șoc

Coada protezei costă nu mai puțin de 18.000 de euro, bani pe care părinții lui Darius pur și simplu nu îi au. Iar fără ea…

Liliana, mama lui Darius: Se poate întâmpla, Doamne ferește, să sară de acolo. Os să mai punem la loc nu mai există

Cei care vor să îl ajute pe Darius, pot contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut", donând prin SMS la numărul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundației Mereu Aproape ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străinătate pot ajuta prin donaţii online sau prin PayPal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Visul lui Darius, un copil de 14 ani care s-a luptat cu cancerul, costă 18.000 de euro. Mamă: "Se poate întâmpla, Doamne ferește, să sară de acolo. Os să mai punem la loc nu mai există"