Antena Meniu Search
x

Video Vlada, o fetiță de 10 ani, luptă cu o boală nemiloasă: "Aproape în toate nopțile am dureri". Copila are nevoie de ajutor pentru a privi cu încredere spre viitor

Vlada e o fetiță de doar zece ani, dar dacă îi aflați povestea, veți descoperi că e puternică la fel ca un om mare. De un an, se luptă cu cancerul osos. Mai toți medicii care au văzut-o au vorbit despre amputarea piciorului. Dar mama Vladei nici nu a vrut să audă și a căutat o salvare pentru copila ei. Și a găsit-o. Vlada își va păstra piciorul cu ajutorul unei proteze personalizate. Doar că totul are un preț greu de suportat de familia ei: 26.000 de euro.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 05.09.2021, 20:16

Vezi și

Vlada: Sunt o fată foarte puternică, dar nu mereu. Mai și plâng. Poate mai sufăr și eu un pic, dar trebuie să fiu puternică, să înfrunt boala asta. 

Ea e Vlada. O fetiță de 10 ani, într-un corp plăpând, cu spiritul de luptă al unui războinic. A fost diagonisticată cu o formă de cancer osos, la picior. 

Maria, mama fetiței: O tumoare la picior. Nu credeam așa ceva. Le-am zis că nu cred, nu există, am fost într-o stare de soc. 

Dar micuța are puterea unui om mare. Și nu se teme. 

Vlada: Aproape în toate nopțile am dureri. Îl mai mângăi, îi mai dau câte un sărut, pentru că îl iubesc, îi mai cânt uneori. îi fac mult masaj ca să-mi treacă. 

Coșmarul Vladei a început în urmă cu un an. Atunci când, de la un simplu şchiopătat. s-a instalat rapid boala nemiloasă. 

Maria, mama fetiței: Au fost nopți nedormite, cu Vlada la fel, de durere. 

Au urmat ședințe de chimioterapie și nenumărate drumuri între oraşul natal al Vladei, Chișinău - Cluj și București. Salvarea a venit la Spitalul de copii "Victor Gomoiu" din Capitală. 

Vlad Costel,  medic pediatru: În cazul Vladei, deși este o tumoră foarte agresivă, din fericire, tehnic, din punct de vedere chirurgical, salvarea membrului este posibilă. 

Doar că salvarea are un preţ pe care familia nu şi-l permite. 

Maria, mama fetiței: Am apelat la Fundația Mereu Aproape de un ajutor financiar, pentru că avem nevoie de o proteza personalizată, care costă peste 26.000 de euro. Eu, ca mama singura, nu dispun de o așa sumă, nu pot munci, sunt însoțitoarea Vladei. 

Vlad Costel, medic pediatru: Dată fiind vârsta copilului, soluțiile de reconstrucție nu sunt chiar la îndemână. Motiv pentru care, în cazul ei, reconstrucția se face cu ajutorul unei proteze personalizate. 

Atât Vlada, cât și mama ei știu că ce-a fost mai rău a trecut. Iar acum privesc cu încredere și bucurie către o viață lipsită de dureri. 

Vlada: Mie imi este dor sa duc ghiozdanul in spate, eu iubesc foarte mult școala.

Reporter: Ti-e dor de colegi?

Vlada: Da. 

Puteti contribui la fondul de solidaritate al Campaniei "Vreau sa ajut" donând prin SMS la numărul 8848, prin plată cu cardul, prin transfer bancar în conturile Fundației Mereu Aproape ori sunând la numerele fixe din rețeaua Telekom. Românii din străinătate pot ajuta un copil bolnav donând online sau prin paypal.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Vlada, o fetiță de 10 ani, luptă cu o boală nemiloasă: "Aproape în toate nopțile am dureri". Copila are nevoie de ajutor pentru a privi cu încredere spre viitor