Antena Meniu Search
x

Video Visul lui Ivan Patzaichin prinde viaţă: cu canotca pe Dâmboviţa. Autorităţile locale caută soluţii ca râul să devină un pol al distracţiei

Visul marelui campion Ivan Patzaichin e pe cale să se împlinească: râul Dâmboviţa ar putea deveni un pol al distracţiei pe apă. După ani de discuții, autoritățile par în sfârșit că vor să își unească forțele și să se pună pe treabă. 

de Florina Ilicea

la 16.09.2022, 21:12

Vezi și

Oficialii s-au adunat astăzi şi înarmaţi cu vâsle au pornit într-o călătorie pe Dâmboviţa. Fac planuri pentru a duce la îndeplinire un vis al marelui sportiv Ivan Patzaichin: transformarea râului dâmboviţa într un  loc vibrant unde oamenii să se bucure de apă, în caiace, canoe, în bărci sau pe plăci. 

Râul Dâmboviţa, un pol al distracţiei

Teodor Frolu, vicepreşedinte Asociaţia Ivan Patzaichin: Ivan a zis: Cred că ar trebui să le deschidem ochii şi la bucureşteni. Şi aşa a pornit proiectul. Întâi am realizat la Biblioteca Naţională şi am activat zona, după care am învăţat şi noi foarte multe. Ne-am dat seama de complexitatea proiectului şi acum suntem în situaţia în care am să convingem pe toată lumea să se urce cu noi în canotă.

Dar până ca Dâmboviţa să poată ajunge un culoar verde, ce va străbate Capitala de la un capăt la altul, mai sunt mulţi paşi de făcut. În plus, e nevoie de bani, peste 80 de milioane de lei. 

Pe acelaşi subiect

Nicusor Dan, primarul Capitalei: Am semnat certificatul de urbanism pentru un proiect care a fost, pentru o parte dintr-un proiect care a fost iniţiat acum 15 ani, proiectul PIDU. Acea parte de proiect care vizeată Dâmboviţa şi anume o pietonalizare a celor două maluri ale Dâmboviţei de la Piaţa Unirii la Izvor şi un pod la ieşirea de la barieră. Aşteptăm încă câteva avize. Eu sper ca într-o lună să emitem autorizaţia de construire.

Laszlo Borbely, coordonator departament Dezvoltare Durabilă: Va trebui ridicat după pererea mea după ce avem proiectul gata şi la nivelul Guvernului. Sunt bani din PNRR, sunt bani din exercițiu financiar din 2021-2027 şi evident sunt bani de la buget de la autorităţi locale. Acestea trebuie puse una lângă alta ca să putem spune că avem un Bucureşti mai viabil

Oamenii abia aşteptă ca planurile să devină realitate. 

Valeriu: Nu e îngrijită. Din păcate nu e îngrijită. Este foarte frumos, ar putea fi foarte frumos făcută dar nu e îngrijită.

În acest weekend, bucureştenii pot cuceri Dâmboviţa.  Pe segmentul de râu de la Biblioteca Naţională până la Mihai Bravu se pot plimba cu barca, cu caiacul sau cu stand up paddle-ul. Traseul va avea aproximativ trei kilometri. Pe mal, de a lungul rîului vor fi spectacole, concerte şi ateliere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Visul lui Ivan Patzaichin prinde viaţă: cu canotca pe Dâmboviţa. Autorităţile locale caută soluţii ca râul să devină un pol al distracţiei