Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Tratamentele naturiste nu previn infectarea cu Covid-19

Românii se tratează preventiv de coronavirus cu o combinaţie de vitamine şi minerale, pe care medicii o recomadă pacienţilor cu forme uşoare. Atenţie însă, spun doctorii, cocktail-ul nu ne protejează de îmbolnvăvire, tot masca şi distanţa socială o fac.

de Redactia Observator

la 19.10.2020 , 19:51

  • Medicii ne avertizează însă că suplimentele nu ne feresc de Sars-Cov-2.
  • Singurele măsuri sigure de prevenţie rămân purtarea măştii şi distanţarea socială.

Vitamina D, Vitamina C, Zincul şi Seleniu fac mai nou parte din tratamentul pentru Covid- 19. Medicii infecţionişti au început să prescrie cocktailul, pentru pacienţii cu forme uşoare şi medii, după ce o serie de studii au arătat o legătură între nivelurile scăzute de vitamina D şi o formă mai gravă de infecţie.

Şi cum în doar câteva zile, pacienţii cu forme uşoare şi medii vor fi trataţi al domiciliu, oamenii au început să îşi facă stocuri....preventiv!

Diana Drăgoi, farmacist: În ultima perioada a crescut foarte mult cererea pentru medicamentele antivirale și de stimulare a imunității. Cel mai des ni se cer vitamina C în concentrații mari și vitamina D3. Pe lângă acestea este mare nevoie și de vaccinul antigripal care din păcate nu se găsește și nu ne sunt onorate comenzile.

Vezi și

Iar cei care nu sunt adepţii pastilelor ş s-au aprovizionat cu remedii naturiste. Cunoscută pentru concentraţia extrem de mare de vitamina C şi folosită de farmacişti în prepararea medicamentelor, cătina este la modă în această perioadă! 

Client: Iau calciu cu magneziu.

Reporter: Apelaţi şi la naturiste?

Client: Şi la naturiste, da. La cătină. Îmi fac cătină eu pe care mi-o prepar, îmi cumpăr mereu când merg pe la munte, mi-o prepar cu miere, am miere tot timpul, cu ridichii. Am încredere că astea mă pun pe picioare.

Medicii ne avertizează însă că aceste suplimente nu ne feresc de Sars-Cov-2.

Reporter: Ce părere aveți despre acest tratament pe care unii îl iau preventiv?

Carmen Dorobăţ, medic: Sunt vitamine, principii active care în orice moment fac bine organismului pentru că intervin în anumite linii metabolice la nivel celular și schimburile de asemenea de la nivelul membraniei celulare. De aici și până la a preveni că atare infecția cu un agent infecțios este o distanță destul de mare. 

Singurele măsuri sigure de prevenţie rămân purtarea măştii şi distanţarea socială, spun specialiştii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » Tratamentele naturiste nu previn infectarea cu Covid-19