Antena Meniu Search
x

Experiment Observator. Ce se întâmplă dacă pierzi controlul volanului la peste 200 km/h

Cu peste 210 kilometri pe oră a circulat un vitezoman pe A3, în week-endul care tocmai s-a încheiat, când a trecut pe lângă radarul poliţiei.

Vezi și

Cu peste 210 kilometri pe oră a circulat un vitezoman pe A3, în week-endul care tocmai s-a încheiat, când a trecut pe lângă radarul poliţiei. Şi nu e singurul. Zeci de şoferi au amendat agenţii. Iar sancţiunea în bani şi ridicarea permisului sunt cele mai banale consecinţe într-un astfel de caz. La 200 de kilometri pe oră, riscul unui accident mortal e unul uriaş. Pentru că nici şoferii experimentaţi nu mai pot stăpâni maşina. O demonstrează un experiment Observator alături de piloţii Academiei Titi Aur. 

211 km pe oră avea acest şofer atunci când a fost prins de radarul poliţiei, pe A3. Şi nu a fost singurul care a călcat prea tare pedala de acceleraţie. Dincolo de amenzi, aceşti şoferi riscă altceva, îşi pun în pericol viaţa. Reporterii Observator au vrut să vadă ce înseamnă să conduci cu peste 200 de km pe oră. Cu ajutorul specialiştilor, au testat reacţiile la volan pe o pistă autorizată, unde nimeni nu a fost pus în pericol. 

La o asemenea viteză, orice şofer, indiferent cât este de experimentat, poate oricând să piardă controlul volanului. O denivelare în asfalt sau tirajul produs în timpul depăşirii unui alt autoturism sporesc şansele producerii unui accident mortal.

Şocul asupra corpului uman este dureros la un impact de doar 15 km pe oră. Am aflat-o pe pielea noastră, în simulatorul de la Academia Titi Aur. Chiar şi la 60 de kilometri pe oră, impactul poate fi mortal. 

De multe ori, maşina se răstoarnă, iar singura protecţie a şoferului şi a pasagerului o reprezintă centura de siguranţă.  

Sunt doar câteva din scenariile la care se poate ajunge din cauza vitezei. Aşa că dacă vreţi să încercaţi senzaţii tari la volan, faceţi-o doar în cadru legal, pe pistele de viteză. Altfel, riscaţi să vă pierdeţi permisul, sau mai rău, chiar viaţa ! 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Experiment Observator. Ce se întâmplă dacă pierzi controlul volanului la peste 200 km/h