Antena Meniu Search
x

Vor să se antreneze şi să facă performanţă dar nu au unde! Povestea a zeci de copii din Maramureş care primesc numai promisiuni din partea autorităţilor

Înotătorii din Maramureş nu-şi mai pot practica sportul preferat după ce acoperişul bazinului a fost distrus de o furtună puternică în luna septembrie.

Vezi și

Este supărarea cea mai mare a înotătorilor din Maramureş, care nu-şi mai pot practica sportul preferat după ce acoperişul bazinului a fost distrus de o furtună puternică în luna septembrie. De aproape două luni li s-a promis că încep reparaţiile, dar până acum, n-au ajuns nici măcar banii necesari!

Dar asta nu pare să sensibilizeze pe responsabilii bazinului de înot din Baia Mare. După ce furtuna de pe 17 septembrie a distrus acoperişul imobilului, încă se aşteaptă fondurile de la Guvern pentru reaparaţii.  

Adrian Gherghel, directorul Liceului cu program sportiv din Baia Mare: "Afectează în jur la 160 de copii care nu lucrează efectiv în apă. Mă refer la copiii mici, din grupele de cadeţi, care nu pot să îşi facă programul. Asta înseamnă că pe aceştia îi putem considera deja pierduţi din punct de vedere al pregătirii fizice, pentru că pauza este prea mare, după o vacanţă de trei luni să mai ai două luni pauză, este o pauză mult prea mare."

Numai puţin de 500.000 de lei sunt necesari pentru refacerea acoperişului. Până când lucrările vor fi gata, bazinul rămâne închis, spre nemulţumirea antrenorilor cărora nu le rămâne decât să le preda sportivilor înotul pe uscat.

Cornel Săvoiu, directorul DJTS Maramureş: "Am întocmit documenţia pentru obţinerea certificatului de urbanism, de asemenea şi documentaţia de construcţie şi pregătim proiectul pentru efectuarea lucrărilor respective, însă, nu le pot înregistra până în momentul în care nu am comunicarea din partea ministerului."

Sătui de promisiuni sunt şi părinții, deoarece sacrificiul şi munca depusă de ani de zile de către micii sportivi se poate duce de râpă.

Sportivii din Baia Mare se mândresc cu o mulţime de premii la concurile judeţene şi naţionale. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Vor să se antreneze şi să facă performanţă dar nu au unde! Povestea a zeci de copii din Maramureş care primesc numai promisiuni din partea autorităţilor