Antena Meniu Search
x

Vrei o casă la țară? Un primar din România OFERĂ locuințe și se implică în găsirea unor LOCURI DE MUNCĂ

Primarul din comuna Concești, județul Botoșani, a propus o inițiativă neobișnuită în Consiliul Local

Primarul din comuna Concești, județul Botoșani, a propus o inițiativă neobișnuită în Consiliul Local. Acesta a cerut să le fie oferite case și locuri de muncă familiilor cu mulți copii care vor să se mute la țară.

Potrivit Știrile TVR, decizia a fost luată după ce populația din comună a îmbătrânit foarte mult, iar numărul de copii a scăzut în ultimii ani.

De exemplu, școala din comună, din cauza numărului mic de copii, elevii învață în clase simultane. În total, la grădințiță și gimnaziu sunt 220 de copii. Bugetul pentru achiziția de case a fost stabilit în Consiliul Local, iar în primă fază va fi alocată o sumă de 250.000 de lei.

Vor fi cumpărate mai multe locuințe pentru familiile cu trei și patru copii sau mai mulți, care se stabilesc în comuna Concești. De asemenea, primăria se va implica să le găsească și locuri de muncă.

Comuna botoșăneană Concenști are aproximativ 2.250 de locuitori, din care mai bine de jumătate au peste 60 de ani, potrivit Știrile TVR. În 2013, primarul Costel Nazare a inaugurat 6,2 kilometri de drum asfaltat care trece prin comună. De asemenea, tot de atunci, comunitate se laudă și cu alei din dale. Toate aceste proiecte au fost făcute cu fonduri europene.

Sursă Foto: Maria Sabău

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Vrei o casă la țară? Un primar din România OFERĂ locuințe și se implică în găsirea unor LOCURI DE MUNCĂ