Antena Meniu Search
x

Vremea capricioasă dă România peste cap. După două zile cu furtuni şi vijelii revine canicula

Vremea capricioasă continuă într-una dintre cele mai atipice veri din istorie. Furtunile au făcut prăpăd în Neamţ, iar în Braşov, un episod violent de grindină a creat pagube materiale uriaşe. După temperaturile insuportabile din anumite zone ale ţării, meterologii anunţă că vremea se răceşte.

de Redactia Observator

la 22.07.2019, 21:10

Vezi și

Vremea capricioasă continuă într-una dintre cele mai atipice veri din istorie. Furtunile au făcut prăpăd în Neamţ, iar în Braşov, un episod violent de grindină a creat pagube materiale uriaşe. După temperaturile insuportabile din anumite zone ale ţării, meterologii anunţă că vremea se răceşte drastic. Vor fi temperaturi chiar şi cu opt grade mai mici decât azi.

Vremea a împărţit România în două, astăzi. La Sibiu a fost chiar cod portocaliu de furtună, iar mai multe maşini au fost luate de ape. Pompierii încă intervin acolo pentru a evacua apa din gospodării. 

Şi, în timp ce în centrul ţării şi în Moldova au lovit furtunile şi vijeliile, în sud abia s-a putut respira. A fost caniculă în mai multe judeţe, iar temperatura resimţită a ajuns şi la 41 de grade.

Din această seară, însă, aversele coboară şi spre partea de sud-est a ţării, va ploua torenţial şi vor fi şi descărcări electrice, chiar grindină, iar meteorologii au emis un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată valabil de la ora 18 şi până mâine dimineaţă la ora 06. 

Vizate sunt judeţele Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Prahova, dar şi Dâmboviţa sau Buzău.

Temperaturile vor scădea destul de mult, chiar şi cu 7-8 grade începând din această noapte în mai toată ţara, iar mâine, de exemplu, la Bucureşti nu se vor înregistra mai mult de 26, 27 de grade.

De joi, în schimb, temperaturile cresc, iar valul de caniculă care persistă în vestul continentului ar putea ajunge şi la noi. Acolo este cod portocaliu de caniculă, iar în Franţa, Germania sau chiar Elveţia temperaturile au trecut de 40 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Vremea capricioasă dă România peste cap. După două zile cu furtuni şi vijelii revine canicula