Antena Meniu Search
x

Vreme instabilă! Prognoza meteo pe trei zile

Vremea va fi caldă cu maxime peste 30 de grade în majoritatea regiunilor, până la 32-33 de grade. Dar va fi si uşor instabilă

Vremea va fi caldă cu maxime peste 30 de grade în majoritatea regiunilor, până la 32-33 de grade. Dar va fi si uşor instabilă

Cerul variabil dimineaţa, se va înnora începând din orele amiezei si vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului, pe arii restrânse în zona de munte, dar şi în regiunile vestice şi nord-estice şi cu totul izolat în rest. Vor fi condiţii să se înregistreze cantităţi de apă de peste 15...20 l/mp şi să cadă grindină.

În Capitală, vremea va fi caldă cu 15 grade dimineaţa în oraş şi spre 11 la periferie si cu o maximă în jurul valorii de 30 de grade.

La munte, vremea va fi caldă, dar uşor instabilă. La amiază vor fi 23 de grade la Stâna de Vale şi Predeal, 22 la Păltiniş, 21 la Sinaia şi la Semenic si 17 pe Vf. Toaca din Ceahlau. Cerul va fi variabil dimineaţa, dar începând din orele amiezei vor fi pe arii restrânse, averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Vor fi condiţii să se înregistreze cantităţi de apă de peste 15...20 l/mp şi să cadă grindină.

Şi la mare vreme caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii, favorabile averselor şi descărcărilor electrice. Maximele vor fi cuprinse între 23 şi 26 de grade iar temperatura apei mării va fi in jur de de 20-21 de grade.

Miercuri, vremea va fi caldă, dar gradul de instabilitate atmosferică se va accentua. Cerul se va innora începând cu orele amiezii si se vor semnala averse ce pot avea şi caracter torenţial, descărcări electrice si izolat grindina, la început în zona montană, iar spre seară, local în centru şi în jumătatea de sud a ţării şi pe spaţii mai restrânse în celelalte zone. Vântul va avea intensificări temporare, în special asociat averselor, când vor fi posibile şi vijelii. Temperaturile maxime, de vara, ajung la 33 de grade la Timisoara.

În Capitală, vremea va fi caldă, dar instabilă spre după-amiaza şi seara când se vor semnala averse, descărcări electrice şi vânt. 16 grade dimineaţa. Temperatura maximă va fi de 29...30 de grade.

Joi, vremea va fi caldă, în special în Câmpia de Vest şi Câmpia Română. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate după-amiaza în zonele de munte şi în regiunile vestice unde, pe arii restrânse, vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile maxime trec de 30 de grade în cea mai mare parte a ţării până la 33 de grade la Timişoara si Giurgiu.

În Bucureşti, temperatura va fi în creştere. Dimineaţa 17 grade şi la amiază, 32-33 de grade. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa.

REGIUNI

În continuare vreme caldă în regiunile intracarpatice cu maxime peste 30 de grade pâna la 33 de grade la Alba Iulia. Poate doar in depresiunile transilvane să fie mai puţin, 29 de grade în Braşov şi Miercurea Ciuc. După amiaza pe arii restrânse în vest vor fi averse moderate, descărcări electrice, vint, poate si grindină.

Şi în sud, cald pentru această dată, 30-31 de grade la amiază, cer variabil si cu totul izolat averse şi descărcări electrice. În Dobrogea, vreme în general frumoasă şi caldă, cu 29-30 de grade la amiază în partea continentală si 25 pe litoral si cu ploi trecătoare răzleţe.

Moldova este cea mai caldă zonă a ţării astăzi, cu maxime de 31 de grade la Focsani, 33 la Iasi, Vaslui, Bacau, 32 la Botosani si 29 la Suceava. Aversele vor răcori atmosfera după amiaza in partea de nord a regiunii. Asociat cu ploile, vor fi si fenomene electrice, vint si izolat grindina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Vreme instabilă! Prognoza meteo pe trei zile