Antena Meniu Search
x

Vremea bună pune pe masă legume românești

Vremea frumoasă şi temperaturile ridicate vor aduce pe tarabele din piețe legume românești până luna viitoare. Agricultorii sunt pe ultima sută de metri cu recoltatul vinetelor, castraveților, dovleceilor şi chiar a fasolei verzi.

de Redactia Observator

la 14.10.2020, 16:54

Vezi și
  • Fasolea fideluță este la mare căutare în această perioadă.
  • Deşi recolta este una bună, producătorii abia dacă fac faţă cererii mari.

Pandemia a schimbat, însă, piața de defacere. Din cauza interdicțiilor, mulți agricultori evită să mai vină în capitală şi preferă să vândă marfa în oraşele mai mici sau direct pe câmp.

Chiar dacă suntem la jumătatea lunii octombrie solariile familiei Neagoe din comuna argeșeană Stolnici sunt pline. Vremea mai caldă ca de obicei i-a ajutat să aibă recolte bune și târzii la vinete, castraveți şi dovlecei. Proaspăt culese legumele sunt aşezate cu grijă în coşuri pentru ca apoi să fie vândute.

Ion Neagoe - agricultor: Acum un an vindeam pe Piaţa Pucheni Bucureşti, iar acum merg pe Piteşti pentru că vreau sa fac mai puţin, marfă mai puţină dar de calitate. Se vinde, acum mai greu în perioada asta că sunt pieţele sufocate de marfă, e marfă şi nu se se vinde deocamdată aşa, pe primăvară a fost mai bine.

Fasolea fideluță este la mare căutare în această perioadă. Fie că o pun la borcane sau în congelator, gospodinele își fac provizii pentru iarnă. Deşi recolta este una bună, producătorii abia dacă fac faţă cererii mari.

Elena Neagoe - agricultor: Ducem marfa doar la comandă. Luăm comenzile la telefon, lucrăm cu doamnele de pe piaţă şi de la magazine şi atunci ştim exact ce marfă recoltăm în ziua respectivă livrăm de trei ori pe săptămână, este mult mai uşor

Agricultorii spun că dacă vremea caldă mai ţine puţin ne vom putea bucura de o parte dintre legumele românești chiar și de Crăciun. Deja pregătesc salata verde, ceapa verde și ridichiile de care să se bucure românii de sărbători. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Vremea bună pune pe masă legume românești