Antena Meniu Search
x

Weekend cu staţiuni aglomerate şi la munte. Zeci de mii de turişti pe Valea Prahovei

Cine nu s-a înghesuit la mare, s-a înghesuit la munte. Zeci de mii de turişti au luat drumul staţiunilor montane, în acest weekend. La altitudine, oamenii au căutat relaxarea în condiţii de siguranţă, însă în multe zone, au nimerit în aglomeraţie mai ceva ca la metrou, în zilele bune. Jandarmii montani au sfătuit turiştii să poarte măştile de protecţie chiar şi în aer liber.

Vezi și
  • Pe Valea Prahovei au fost peste 30 de mii de turişti.
  • În trafic au fost din nou cozi de maşini.

În mai multe locuri de pe Valea Cerbului, puhoiul de turişti a făcut imposibilă distanţarea fizică. Aglomeraţie a fost şi pe Transfăgărăşan. Pe mai bine de cinci kilometri, sute de maşini au stat bară la bară pe drumul şerpuit.

Peste 30 de mii de turiştii au căutat relaxarea şi în staţiunile de pe Valea Prahovei şi Braşov.

”Este destul de aglomerat. În tură, ieri, pe munte, au fost destul de mulţi oameni”, spune o turistă.

Cabanele şi pensiunile din zonele izolate au fost cele mai căutate în această perioadă. Fie că au ales traseele montane, vizitele în peşteri sau experienţele cu corturile, cert este că muntele le-a oferit turiştilor o experienţă pe cât de frumoasă, pe atât de sigură.

Frica de coronavirus a făcut ca hotelierii să aibă cel mai slab sezon turistic. Cabanierii, în schimb, abia fac faţă cererilor.

Dorin Dragoi, cabanier: Turiştii români au nevoie de astfel de locaţii care să se plieze pe un turism de familie, care să le ofere posibilitatea de a se autogospodări, de a nu interaţiona cu ceilalţi turişti.

Aşa se face că activităţile individuale sau în familie sunt cele mai căutate pe cărările de munte.

Mircea Purcarea, cabanier: Se poate vizita Sanctuarul de urşi, se poate merge călare, se pot lua lecţii de echitaţie, se poate merge cu bicicleta.

Într-o zonă destinată special campării cu rulotele, o familie din Constanţa s-a refugiat de forfota litoralului pentru o lună.

În weekendul torid, relaxarea a fost căutată şi la piscine şi parcuri acvatice.În Făgăraş, administratorii unui ştrand au văzut nevoiţi de mai multe ori să interzică accesul oamenilor în incintă ca să poată fi menţinută distanţarea fizică.

Dacă în staţiuni, turiştii au avut soluţii pentru evitarea aglomerării, pe drumul spre casă, bucureştenii s-au trezit din nou în, deja, tradiţionalul ambuteiaj de pe Valea Prahovei. Ca să nu stea cu orele în trafic, poliţiştii recomandă şoferilor să aleagă rutele alternative: Cheia, Câmpulung sau Târgovişte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Weekend cu staţiuni aglomerate şi la munte. Zeci de mii de turişti pe Valea Prahovei