Antena Meniu Search
x
LIVE

Zborurile dinspre și către Italia, anulate, ca măsură împotriva coronavirusului

În miezul nopţii, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a anunţat schimbări drastice pentru protejarea populaţiei.

De Redactia Observator la 09.03.2020, 10:28
Vezi și
  • Este interzisă intrarea sau ieşirea din ţară spre Italia.
  • Sunt peste 600.000 de oameni care circulă cu metroul.

În miezul nopţii, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a anunţat schimbări drastice pentru protejarea populaţiei. Supendarea zborurilor dinspre şi către Italia pentru 14 zile, începând de astăzi de la ora 12:00, la amiază, şi până pe data de 23 martie, ora 20:00 este cea mai importantă decizie luată seara trecută.

Nici prin graniţele terestre nu va mai fi atât de uşor de trecut. Iar astăzi se va decide dacă şcolile se închid.

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne: Se aprobă suspendarea zborilor efectuate de operatorii economici aerieni, spre Italia şi din Italia către România pentru toate aeroporturile din ţară.

A fost anunţul care a venit în miezul nopţii, din partea autorităţilor! Acum, operatorii aerieni au obligaţia de a nu permite îmbarcare cetăţenilor străini care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud către România, cu escală.

Totodată atât străinii, cât şi cetăţenii români veniţi din zonele grav afectate de coronavirus vor intra automat în izolare.

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne: Pentru a atrage atenţia şi a face şi un apel la cetăţeni să nu pună presiune pe punctele de trecere a froniterei dacă ştiu că au simptome sau vin din zone fierbinţi, să ştie foarte clar că intră în carantină. Măsurile adoptate se aplică până la data de 31 martie 2020 cu posibiltatea prelungirii perioadei.

Vizaţi sunt şi cetăţenii români care sosesc din zonele afectate prin punctele de frontieră terestre. Aceştia sunt obligaţi să intre în carantină pe raza judeţului de graniţă sau să intre în izolare la domiciliu. Cei ce refuză sau declară fals ruta de deplasare sunt pedepsiţi conform codului penal.

Raed Arafat, şeful DSU: În acest moment în judeţele respective au locuri, poate că vor fi insuficiente există un plan pentru suplimentarea locurilor.

Suspendare cursurilor până la data de 31 martie este valabilă doar pentru Facultăţile de Medicină. Celelalte şcoli vor funcţiona în program normal, însă astăzi se vor analiza posibile noi măsuri, care vor fi anunţate în cadrul conferinţei MAI de la ora 16:00. Autorităţile au decis şi exitinderea anchetelor epidemiologice.

Marcel Vela, Ministrul Afacerilor Interne: Împreună cu ceilalţi colegi am decis, la sugestia premierului, să facem ancheta pe încă un cerc, al doilea cerc de posibili contacţi astfel să prevenim o extindere a coronavirusului.

Zilnic, în Capitală, sunt peste 600.000 de oameni care circulă cu metroul. Reprezentanţii Metrorex au avut o întâlnire cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă şi încearcă găsirea unor noi soluţii de reducere a riscului de răspândire a coronavirusului.

Lucian Bode, Minstrul Transporturilor: Căutăm în acest moment să intensificăm măsurile pe care le putem lua acolo, operăm cu 63 de trenuri, maximum din ce avem timpii de aşteptare sunt la minim posibil, două minute, patru minute. Încercăm să luam şi alte măsuri de fluidizare a accesului la staţia de metrou şi la ieşirea din staţia de metrou, dar în primul rând noi am fost preocupaţi să luăm toate măsurile de dezinfecţie.

Autorităţile fac din nou apel la calm şi responsabilitate. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Zborurile dinspre și către Italia, anulate, ca măsură împotriva coronavirusului