Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Zece alimente care ne ajută să ne ferim de boala ce afectează 1,5 milioane de români

Aceste alimente previn apariția uneia dintre cele mai frecvente boli care afectează un număr ridicat de români

de Redactia Observator

la 03.12.2014 , 21:30

Aceste alimente previn apariția uneia dintre cele mai frecvente boli care afectează un număr ridicat de români

Diabetul este una dintre cele mai frecvente boli cronice netransmisibile ale secolului XXI din categoria bolilor endocrine, care afectează în prezent peste 346 de milioane de oameni din întreaga lume, potrivit ultimelor statistici ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Potrivit celor mai recente date oficiale emise de Federaţia Internaţională de Diabet (IDF), 1,5 milioane de români suferă de diabet zaharat.

Zece alimente minune - între care nucile, fasolea şi legumele cu frunze verzi - previn diabetul, scad riscul de infarct şi potolesc senzaţia de foame:

Articolul continuă după reclamă

1. Nucile şi alunele. Un pumn de nuci, migdale şi caju pe zi face minuni, furnizând grăsimi sănătoase esenţiale şi potolind senzaţia de foame.

2. Fasolea. O porţie de fasole în fiecare zi îi ajută pe cei care au diabet de tip 2 să ţină sub control nivelurile de zaharuri din sânge şi reduce riscul de infarct.

3. Fulgii de ovăz. Un mic dejun pe bază de fulgi de ovăz este benefic pentru diabetici, ţinând sub control nivelurile de zahăr din sânge.

4. Legume cu frunze verzi. O dietă bogată în legume cu frunze verzi reduce riscul de diabet de tip 2.

5. Citricele. Grepfrutul, portocalele, lămâile şi lămâile verzi au proprietăţi asemănătoare cu insulina, fiind benefice pentru cei care suferă de diabet de tip 2.

6. Albuşul. Acesta previne diabetul de tip 2, fiind bogat în proteine slabe şi sărac în carbohidraţi.

7. Iaurtul slab. Iaurtul ideal pentru diabetici este cel sărac în grăsimi şi zahăr.

8. Peştele. Cercetătorii afirmă că peştele sporeşte sensibilitatea la insulină din cauza conţinutului de acizi graşi omega 3.

9. Somonul sălbatic bogat în acizi graşi omega 3, contribuie la reducerea inflamaţiilor şi scade nivelurile de zahăr din sânge.

10. Ceaiul verde. O soluţie simplă este consumul de ceai verde, bogat în flavonoizi ce combat inflamaţiile şi stimulează activitatea insulinei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » Zece alimente care ne ajută să ne ferim de boala ce afectează 1,5 milioane de români