Antena Meniu Search
x

Zece familii din Ucraina, viață nouă în România

Zece familii din Ucraina nevoite să-şi lase în urmă casele din cauza războiului vor începe o nouă viaţă într-un sat din Bistriţa Năsăud. Şase fraţi şi părinţii lor au ajuns deja în noua casă. Iar în curând vor sosi şi ceilalţi refugiaţi

Vezi și

Zece familii din Ucraina nevoite să-şi lase în urmă casele din cauza războiului vor începe o nouă viaţă într-un sat din Bistriţa Năsăud. Şase fraţi şi părinţii lor au ajuns deja în noua casă. Iar în curând vor sosi şi ceilalţi refugiaţi

După mai bine de un an în care s-a mutat din localitate în localitate, şi în care a stat la mila oamenilor, Familia Tuchalin a ajuns în sfârşit acasă. Într-un sat din Bistriţa Năsăud.

Până acum, cei şase fraţi şi părinţii lor au trăit clipe de coşmar. Au plecat din Lugansk, din calea războiului şi mult timp au locuit pe străzi.

Localnicii sunt încântaţi de noii vecini şi sunt hotărâţi să-i facă să se simtă în satul lor ca acasă.

Familia s-a mutat într-o casă cu trei camere. Pentru ei a fost adus un profesor care să îi înveţe limba română, iar tatăl are deja un loc de muncă. Încă nouă familii de refugiaţi din Ucraina vor ajunge la Măgura Ilvei până la sfârşitul lunii viitoare.

O asociaţie din Sibiu a suportat toate cheltuielile pentru reabilitarea caselor bătrâneşti în care vor locui imigranţii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Zece familii din Ucraina, viață nouă în România