Antena Meniu Search
x

Video Urmează un nou val de scumpiri. Peste 90% dintre firmele din România anunţă că vor majora preţurile la produse şi servicii

Pe lângă preţul carburanţilor, noi scumpiri sunt anunţate şi pentru alte produse şi servicii. Mai exact, peste 90% dintre firmele româneşti au de gând să majoreze preţurile, în următoarea perioadă, atât la produsele alimentare, cât şi la haine, mobilă sau produse de curăţenie.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 14.06.2022, 13:38

Vezi și

Companiile mici şi mijlocii din România au probleme financiare din ce în ce mai grave în această perioadă. Asta, în principal, din cauza războiului, a crizei din energie, dar şi a inflaţiei care a ajuns la un nivel record. Spre exemplu, în luna mai, am avut o inflaţie de 14,5%. Din aceste motive, foarte multe firme din România spun că în perioada următoare vor scumpi produsele şi serviciile. Peste 90% dintre firme au declarat că recurge la această strategie.

Peste 70% dintre antreprenori vor face scumpiri între 10 şi 30%, asta în timp ce aproape 9% dintre firme vor face scumpiri chiar mai mari de 30%. Aceste IMM-uri reprezintă peste 90% din economia românească. Potrivit statisticilor, în ţara noastră ar opera peste jumătate de milion de firme mici şi mijlocii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri economice » Urmează un nou val de scumpiri. Peste 90% dintre firmele din România anunţă că vor majora preţurile la produse şi servicii