Antena Meniu Search
x

Zeci de drumuri nationale vor ramane pline de gropi din lipsa de bani

Chiar daca lucrarile au fost incepute, autoritatile au anuntat constructorii ca nu mai au bani pentru reabilitare. Pe langa chinul prelungit al soferilor, si statul o sa piarda. Santierele costa milioane de euro.

Vezi și

Groapa langa groapa. Asa arata un drum national in plin proces de reabilitare. Lucrarile s-au oprit pe timpul iernii, dar santierul va ramane inghetat pe termen nelimitat, din lipsa fondurilor. Si va pune la incercare nervii soferilor mult timp de acum incolo.

Ceva mai norocosi sunt cei care circula pe DN 73 Pitesti - Campulung, un alt drum in proces de reabilitare. Constructorii au apucat macar sa astupe gropile. Chiar daca pana la finalizarea lucrarilor mai aveau multe de facut.

Este posibil ca din cauza lipsei banilor, lucrarile de modernizare sa fie oprite. Asta inseamna ca in cel mai scurt timp va trebui, din nou, sa evitam craterele de pe asfalt.

Oficialii de la Compania de Drumuri au transmis o notificare constructorilor care lucreaza la reabilitarea drumurilor nationale: anul acesta pot face lucrari cu valoare maxima de 0 mii lei. Si tot ce depaseste aceasta suma nu va fi achitat. Prin urmare, constructorii nu se vor intoarce pe santiere prea curand.

In medie, conservarea santierului ajunge la 10 la suta din valoarea lucrarilor deja executate. Ceea ce inseamna ca oficialii va plati milioane de lei in plus. In acest moment, in toata tara, sunt in lucru 2.238 de kilometri de drum national, iar valoarea lucrarilor ajunge la aproape 2 miliarde de euro. Jumatate din suma vine de la bugetul statului, iar cealalta constituie imprumut de la Banca Europeana de Investitii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Zeci de drumuri nationale vor ramane pline de gropi din lipsa de bani