Antena Meniu Search
x

Video Zeci de ţestoase abandonate la un centru de reabilitare din Mureş, pregătite să-şi găsească o nouă casă

Zeci de ţestoase au ajuns la centrul de reabilitare a animalelor sălbatice din județul Mureș, după ce au fost abandonate de stăpânii lor. Motivul este că animalele au crescut foarte mult şi au devenit greu de întreţinut. Ţestoasele au ajuns iniţiatl la Grădina Botanică din Cluj, iar apoi au fost mutate la centru de reabilitare din Mureş. Acum, specialiştii de aici încearcă să le dea spre adopţie celor care pot să le asigure spaţiul şi îngrijirea necesară.

de Redactia Observator

la 22.06.2021, 16:56

Vezi și

''Este un lac provizoriu pentru ţestoasele abandonate, care ajung la noi în număr destul de mare. De exemplu, puteţi vedea care este problema acestor ţestoase: dimensiunea foarte mare.''

Mai exact 25 de centimetri. Atât ajung să măsoare ţestoasele la maturitate. Iar asta a ajuns să fie o problemă pentru stăpânii lor, care le iau ca animale de companie, apoi le abandonează.

Tibor Sos, biolog: Copiii sunt foarte atraşi de coloritul acestor ţestoase şi ele ajung să fie cumpărate destul de uşor. Numai că în câţiva ani ajung destul de mari, trebuie curaţat mai des acvariul şi atunci multe familii, mulţi copii, decid abandonarea ţestoaselor.

Ţestoasele sunt în căutarea unor noi stăpâni

Pe acelaşi subiect

25 de broscuţe abandonate au ajuns la centrul de reabilitare a animalelor din Mureş. Iar acum, acestea sunt pregătite să fie date spre adopţie celor care îşi permit să le întreţină corespunzător.

Tibor Sos, biolog: Le trebuie un loc mare, cu apă destul de mare şi un sistem de filtrare performant. Nu trebuie să le hrăneşti excesiv, dar trebuie ţinut cont că apa se va murdări foarte repede, asta este cea mai mare problemă. 

Cei care le vor adopta sunt rugaţi să nu le abandoneze mai târziu în lacuri, ci să le aducă înapoi la centru, dacă nu vor putea să le îngrijească. Un exemplu de bune practici îl oferă însă un tânăr de clasa a 12-a, care de 8 ani are grijă de broscuţa sa, Gloria.

Gellert Szabo, elev: Apa o schimb după 2-3 zile şi hrană primeşte aproape în fiecare zi, de fapt cere să primească mâncare. Vine aici şi dă câteva zgomote.

Tânărul, care se pregăteşte să studieze Medicina, spune că broscuţa îl linişteşte şi îl învaţă cum să aibă grijă şi de alte vietăţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Zeci de ţestoase abandonate la un centru de reabilitare din Mureş, pregătite să-şi găsească o nouă casă