Antena Meniu Search
x

Salvamarii s-au luptat cu valurile și cu turiștii care au ignorat steagul roșu. Două persoane au murit

A fost cea mai agitată zi pe litoral, cu salvări dramatice de la nord la sud. Turiştii au ignorat steagul roşu şi s-au aventurat cu copiii în valurile de doi metri. Salvamarii nu au mai făcut faţă singuri, au chemat în ajutor scadandri, nave, elicoptere şi şenilate. Zece oameni au dispărut în larg într-o oră. Doi dintre ei au fost găsiţi prea târziu.

de Redactia Observator

la 30.08.2020, 21:05

Vezi și
  • Pe aproape tot litoral a fost arborat steagul roşu, care interzice scăldatul
  • În acest sezon, 17 turişti au plătit cu viaţa faptul că au ignorat avertismentele şi pericolele

Au fost momente dramatice pe litoral. Salvamarii le-au făcut faţă cu greu turiştilor care au ignorat avertismentele şi s-au aventurat în mare, în ciuda pericolului.

Scafandri, nave ale Gărzii de Coastă, şenilate, ambulanţe şi chiar şi un elicopter au fost chemate în sprijinul acestora.

În doar o oră, nu mai puţin de zece oameni, printre ei şi copii, au fost scoşi de salvatori din valurile agitate.

O femeie a ajuns la spital, după ce a fost resuscitată minute în şir pe plaja din staţiunea Venus.

Tot aici, un copil în vârstă de 9 ani cu probleme respiratorii a fost scos în ultima clipă din apă, iar un bărbat este căutat cu ajutorul elicopterului, după ce a fost tras în larg de curenţii puternici.

Lupte contra cronometru s-au dus şi în staţiunea Vama Veche, acolo unde trei persoane au fost salvate de la înec. Din fericire, acestea sunt în stare bună şi au refuzat transportul la spital.

La fel s-a întâmplat şi cu doi turişti din Eforie Nord şi Jupiter. Militarii ISU au reuşti să salveze şi o fetiţă de 7 ani care se afla în pericol de înec pe plaja de la Corbu.

Din păcate, bilanţul numără şi doi morţi. Este vorba despre un bărbat de 44 de ani din Suceava găsit fără suflare în apă la Sulina şi de un altul de 76 de ani din staţiunea Olimp.

Pentru salvamari a fost cea mai grea zi din sezon

Cristi Bocănilă, salvamar: E jale. Eu cel puţin nu am putut să mânânc nimic de azi dimineaţă. Azi, eu personal am intrat de trei ori în apă. Acum, în condiţiile astea, e o muncă supraomenească.

Marea este extrem de agitată, iar în unele zone, valurile ating doi metri. Pe aproape tot litoral este arborat steagul roşu, care interzice scăldatul. Excepţie fac Năvodari şi Mamaia, unde flutură steagul galben.

În acest sezon, 17 turişti au plătit cu viaţa faptul că au ignorat avertismentele şi pericolele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Salvamarii s-au luptat cu valurile și cu turiștii care au ignorat steagul roșu. Două persoane au murit