Antena Meniu Search
x

Video Zi plină la cherhanalele din Constanţa. Turiștii au îndurat briza rece ca să se răsfeţe cu o masă de peşte

Zi plină şi aglomerată pentru cherhanalele de la malul mării. Constanţa a ieşit din carantină, aşa că terasele au fost pline de oameni veniţi chiar şi din Bucureşti, pentru o porţie de peşte proaspăt. Nici măcar vremea mohorâtă nu i-a împiedicat să aştepte o masă liberă.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 03.01.2021, 20:54

Vezi și
  • Terasele de la malul mării s-au deschis în acest weekend după o lună şi jumătate de carantină.

Ieşirea din carantină a umplut terasele din Constanţa. Îmbrăcaţi gros, clienţii au îndurat cele 11 grade şi briza rece, ca să se răsfeţe cu o masă de peşte.

Turist 1: ”Am găsit o masă liberă, într-adevăr, nu a fost înăuntru, a fost la terasă. A fost puţin frig, dar a fost ok”.

Turist 2: ”Am ales locaţia asta pentru că era mai departe de oraş. Ne-am gândit că e liber, dar, vă daţi seama, mulţi s-au gândit ca şi noi”.

Turist 3: ”Am încercat să facem rezervare şi azi venim aici să vedem dacă putem să vă primim”.

Terasele de la malul mării s-au deschis în acest weekend după o lună şi jumătate de carantină.

Clienții au îndurat briza rece de la terasele din Constanţa

La orele prânzului, cherhanalele de la malul mării sunt pline, iar pentru că cererea este foarte mare, oamenii aşteaptă chiar şi câteva zeci de minute pentru a se elibera o masă.

Bucătarii abia au făcut faţă numărului mare de clienţi.

Bucătareasă: ”100 de litri de ciorbă de peşte, 50 de ciorbă de perişoare, 40 ciorbă de storceag şi 30 ciorbă de pui”.

Iar oalele sunt goale.

Matei Datcu, proprietar terasă: ”A fost primul weekend în care chiar am simţit că am ieşit din carantină şi a venit lume. E foarte simpatic ce se întâmplă. A venit multă lume, inclusiv de la Bucureşti”.

Alexandru Muntean, manager terasă: ”Sunt dornici de experienţe la malul mării, chiar dacă funcţionaăm doar cu terasele în aer liber”.

Corina Martin, specialist in turism: ”Orice destinaţie la malul mării atrage turişti chiar şi în timpul iernii, dacă sunt terasele deschise, astfel încât să facem o călătorie, să facem o excursie altfel spus din oraşul nostru de reşedinţă către litoral”.

Pe 14 ianuarie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va decide dacă vor fi deschide şi în interior restaurantele de la malul mării.

Mariana Bajdevhi, proprietar restaurant: ”În această perioadă, clienţii noştri ne-au tot sunat în speranţa că o să deschidem cât mai curând şi îi aşteptăm cu mare drag după 15 ianuarie când sperăm că se vor deschide şi restaurantele”.

Pana atunci, pot funcționa terasele, cu cel mult şase persoane la o masă şi o distanţă de 2 metri între mese.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Zi plină la cherhanalele din Constanţa. Turiștii au îndurat briza rece ca să se răsfeţe cu o masă de peşte