Antena Meniu Search
x

Zile libere de Rusalii. Românii, pe cale să primească o vacanţă de 9 zile de sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt

Zile libere de Rusalii în 2018. După minivacanţa de 1 mai, românii ar putea primi un cadou de senzaţie din partea autorităţilor: vacanţă de 9 zile, de Rusalii.

Zile libere de Rusalii. Românii, pe cale să primească o vacanţă de 9 zile de sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt

Zile libere de Rusalii în 2018. După minivacanţa de 1 mai, românii ar putea primi un cadou de senzaţie din partea autorităţilor: o altă vacanţă de 9 zile, de Rusalii.

În 2017, românii au avut parte de o minivacanță destul de generoasă după ce liberele de 1 iunie și cele de Rusalii au fost legate, în cazul sărbătorii de Rusalii.

Anul acesta, ziua de Rusalii în calendarul ortodox pică duminică, 27 mai, iar luni, 28 mai, este liber legal. În aceeași săptămână, vineri, românii au din nou liber pentru ziua de 1 iunie, ziua Copilului.

Dacă Guvernul va decide să ia o decizie în acest sens, românii ar putea avea de Rusalii o vacanţă de 9 zile (26 mai - 3 iunie).

Bugetarii au motive de bucurie şi în lipsa unei decizii a Guvernului. Chiar dacă Executivul nu va aproba o punte între cele două sărbători, funcţionarii vor beneficia două weekenduri prelungite.

Rusalii sau Moşii de vară în calendarul ortodox

Rusaliile sunt prăznuite în fiecare an la 50 de zile de la sărbătoarea Sfintelor Paşti. 

Sărbătoarea de Rusalii în calendarul ortodox este cunoscută şi sub denumirea de Pogorârea Sfântului Duh şi este extrem de importantă pentru toţi creştinii.

Sărbătoarea pogorârii Duhului Sfânt mai este cunoscută ca Rusalii, de la sărbătoarea trandafirilor din lumea romană, consacrată cultului morţilor. Creştinii au preluat obiceiul roman, făcând din sâmbăta dinaintea Rusaliilor una dintre zilele de pomenire a morţilor.

În unele zone ale ţării, în sâmbăta Rusaliilor se împart oale împodobite cu flori şi cu un colac deasupra, pentru pomenirea morţilor.

În duminica de Rusalii, se împart farfurii frumos împodobite pentru cei vii.

Întrucât Tatăl, Fiul şi Sfântul Duh sunt într-o legătură nemijlocită, lunea de după duminica de Rusalii este consacrată proslăvirii Sfintei Treimi, sărbătoarea Rusaliilor având astfel două zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Zile libere de Rusalii. Românii, pe cale să primească o vacanţă de 9 zile de sărbătoarea Pogorârii Duhului Sfânt