Antena Meniu Search
x

Zile libere în iunie 2023. Când pică cele două sărbători legale, Ziua Copilului şi Rusaliile

Abia au trecut zilele libere de Paşte şi de 1 Mai, că românii se pregătesc de o nouă minivacanţă, urmând să aibă mai multe zile libere în iunie 2023, când avem Ziua Copilului şi Rusaliile.

de Redactia Observator

la 10.05.2023, 08:50

Românii au liber de Ziua Copilului, pentru a petrece timp alături de cei mici
Românii au liber de Ziua Copilului, pentru a petrece timp alături de cei mici - Profimedia
  • Românii ar urma să aibă parte de o minivacanţă la începutul lunii iunie 2023, când avem Ziua Copilului şi Rusaliile.

Cei mai mulţi dintre români se pregătesc intens pentru concediul din vară, iar la începutul lunii iunie aceştia au posibilitatea să-şi facă încălzirea, urmând a beneficia de o minivacanţă datorată celor două sărbători legale, Ziua Copilului şi Rusaliile.

Cele două sărbători legale oferă românilor posibilitatea de a se bucura din plin de zile libere pe care şi le-ar putea petrece la munte sau, mai ales, la mare, în condiţiile în care temperaturile sunt în creştere.

În iunie 2023 avem două sărbători legale apropiate ca dată

Începutul lunii iunie ar urma să vină cu veşti bune pentru români, în condiţiile în care cei mai mulţi ar urma să beneficieze de o minivacanţă. Asta pentru că avem două sărbători legale apropiate ca dată.

Pe acelaşi subiect

Vorbim despre Ziua Copilului, care pică joi, pe 1 iunie, şi Rusaliile, care sunt celebrate duminică, 4 iunie, şi luni, 5 iunie. Astea înseamnă că zilele de joi şi luni sunt libere şi este foarte posibil ca cei mai mulţi dintre români să primească liber şi vineri, pe 2 iunie, pentru a crea o punte care se transformă, practic, într-o minivacanţă de cinci zile.

Câte zile libere avem în iunie 2023

Pe de altă parte, în luna iunie avem doar cele două sărbători legale, iar luna iunie este una care are în componenţă doar patru weekenduri, astfel că românii nu au foarte multe zile libere în această lună.

Ar mai fi două sărbători mari religioase, dar pentru acelea nu se oferă zile libere. Este vorba despre Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, care oricum pică sâmbătă, pe 24 iunie, şi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, sărbătoare care pică joi, pe 29 iunie.

Idei pentru minivacanţa de 1 Iunie şi Rusalii

Specialiştii se aşteaptă ca cei mai mulţi dintre români să prefere călătorii spre litoralul românesc în minivacanţa de 1 Iunie şi Rusalii. Există însă şi posibilitatea ca românii să-şi păstreze "forţele financiare" pentru concediul propriu-zis din vară şi să prefere excursii către spaţiile verzi din apropierea marilor oraşe.

De asemenea, mulţi români ar urma să se bucure din plin, în perioada respectivă, de anumite festivaluri cum ar fi Summer in the City, programat pe 3 şi 4 iunie 2023, în Piaţa Constituţiei, din Bucureşti, şi care îi are în prim plan pe Robbie Williams şi Sam Smith.

Alte festivaluri din perioada respectiva sunt Maximum Rock Festival 2023, care are loc în perioada 2-3 iunie la Râşnov, judeţul Braşov, sau Tuşnad Gastro Blues Fest 2023, care are loc în perioada 2-4 iunie la Băile Tuşnad, judeţul Harghita.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Zile libere în iunie 2023. Când pică cele două sărbători legale, Ziua Copilului şi Rusaliile