Antena Meniu Search
x

Video Zilele Craiovei, ediție dedicată artiștilor locali. Oraşul s-a transformat într-un muzeu în aer liber

E sărbătoare în Bănie. De zilele Craiovei, oraşul s-a transformat într-un muzeu în aer liber. Străzile găzduiesc lucrări de artă şi expoziţii de fotografie, iar colecţionarii de maşini retro şi-au expus bijuteriile pe patru roţi în piaţa William Shakespeare. Evenimentele nu au rămas fără vizitatori.

de Redactia Observator

la 30.05.2021, 10:42

Vezi și

Imediat ce bătrânele doamne ale şoselelor au început să se alinieze la paradă, oamenii s-au adunat să le vadă mai de aproape. Maşinile de epocă pe care, de obicei, le vedem doar în filme, au adus o atmosferă de Hollywood aici, pe esplanada Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova. Nu e de mirare că toţi vizitatorii se opresc şi vor să aibă câte o fotografie cu fiecare dintre aceste bijuterii. Un model Studebaker din 1932 a atras toate privirile.

Reporter: Vă costă mult întreţinerea unei astfel de maşini? 

Cătălin Petrescu, colecţionar auto: Nu ne costă foarte mult întreţinerea pentru că mergem foarte rar cu ele. Dacă am merge mai des, ele se strică tot destul de des.

Artiştii locali s-au întrecut în creaţii

Pe acelaşi subiect

Nici modelele autohtone nu au trecut neobservate. Ba chiar au trezit nostalgii. Nu doar maşinile de epocă i-au încântat pe craioveni de ziua oraşului lor. În centrul istoric, artiştii plastici şi-au scos la vânzare cele mai bune exponate.

Paula Florea, artist plastic: Mă bucur că mă aflu în centrul vechi al Craiovei şi că lucrările mele pot fi văzute.

Reporter: Înţeleg că aţi şi vândut astăzi câteva lucrări.

Paula Florea, artist plastic: Nici nu le pusesem bine, da, şi le-am şi vândut.

Zilele Craiovei se află la cea de-a 24-a ediţie şi se încheie pe 1 iunie. Programul de anul acesta este dedicat artiştilor locali şi implică expoziţii sau spectacole în aer liber.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Zilele Craiovei, ediție dedicată artiștilor locali. Oraşul s-a transformat într-un muzeu în aer liber