Antena Meniu Search
x

Video Ziua de Florii, sărbătorită în avans, la grătar. Prognoza de vreme rea i-a făcut pe români să sărbătorească mai devreme

Românii au încins grătarele de Florii... cu o zi mai devreme. De mâine vin ploile aşa că petrecerile s-au ţinut în avans. Câte grătare, atâţia sărbătoriţi, dar neapărat conform noilor obiceiuri- la iarbă verde prin pădurile de lângă oraşe. 

de Redactia Observator

la 16.04.2022, 21:29

Vezi și

În pădurea Cernica de lângă Capitală a fost astăzi un adevărat festival al grătarelor. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cum vremea de Florii se anunţă mohorâtă, cei mai mulţi au luat o pauză de la pregătirile de Paşte şi au ieşit la iarbă verde să-i sărbătorească pe cei dragi. 

Cetăţean: - Am făcut curăţenia de Paşte, am terminat şi acum e ziua băiatului, a făcut 38 de ani, mâine e ziua lui, de Florii şi am înţeles că  mâine e frig şi de asta am venit azi să petrecem un pic, un grătar. 

Pe acelaşi subiect

Cetăţean: Vom sta, vom mânca, ne vom simţi bine.

Reporter: V-a speriat prognoza meteo de mâine?

Cetăţean: Da, exact. Sincer, da că a zis că e frig, plouă.

Cetăţen: Cu grătarul noi românii avem o tradiţie în a face grătare. Dar atmosfera şi locaţia e superbă. Ziua ne ajută, sărbătoriţi. Urez la toţi românii sărbători fericite. E cea mai simplă şi mai din inimă urare. 

Românii au petrecut în avans

Pe grătare au sfârâit peştii dar cei mai mulţi şi-au dat dezlegare şi la mici. Unii ne-au dezvăluit secretul celui mai bun grătar. 

Cetăţean: Secretul? Păi bucuria, atmosfera în familie, buna dispoziţie.

- Trebuie să pui dragoste în mâncare ca să iasă ce trebuie. 

După masă, distracţia a continuat. Pentru cei mari, la un pahar de vin şi muzică de petrecere, iar pentru cei mici cu mişcare şi jocuri în natură. 

În tradiţia populară se spune că, aşa cum e vremea de Florii, va fi şi de Paşte. Mâine meteorologii anunţă ploi abundente în aproape toată ţara iar la munte va ninge. Aşa că românii care şi-au plănuit mini-vacanţa în staţiunile de pe Valea Prahovei, vor putea schia ca de Crăciun. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Ziua de Florii, sărbătorită în avans, la grătar. Prognoza de vreme rea i-a făcut pe români să sărbătorească mai devreme